körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság első fokon 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 32 éves nőt, aki ismerősei körében kereskedett marihuánával. Ugyanilyen büntetést kapott az őt kábítószerrel ellátó férfi is.
 
A férfi 2019 július végén 300 gramm marihuánát vásárolt értékesítési célból egy a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől. A kábítószert szeptembertől december 11-ig 4-5 alkalom keretében értékesítette ismerősének, a 32 éves salgótarjáni nőnek.
 
A nő a kábítószert öt ismerősének adta tovább. Legutóbb 2019. december 11. napján vásárolt a férfitól 160 gramm marihuánát, aminek nagy részét még aznap eladta fogyasztóinak, azonban egyik vásárlóját ezen a napon közúti intézkedés alá vonták, nála megtalálták a kannabiszt, majd a rendőrök eljutottak a 32 éves nőig, végül pedig az őt ellátó férfihoz. Mindkettejük lakásán találtak kábítószert a rendőrök a házkutatások során.
Az ügyészség mindkét vádlottal szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak a Salgótarjáni Járásbíróság által tartott előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, ezért a bíróságnak nem kellett tárgyalást tartania. A bíróság mindkét vádlottat – az ügyészi mértékes indítványnak megfelelő – 3 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte, és 4 évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától, valamint a bűnügyi költségeket is meg kell fizetniük. A férfi lakásán lefoglalt készpénz egy részét a bíróság visszatartotta, mivel vele szemben 635.000 Ft vagyonelkobzást is alkalmazott a kábítószer-kereskedelem útján szerzett vagyonra.
 
Mindkét vádlott és védőjük a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett az ítélet ellen.
 
A vádlottak a nyomozás kezdete óta letartóztatásban voltak, a kényszerintézkedést a bíróság az elsőfokú ítélet kihirdetése után is fenntartotta, így a jogerős döntést is a börtönben kell megvárniuk.
 
forrás:

Megvan az ítélet: három és fél évet kapott a salgótarjáni drogkereskedő

Megvan az ítélet: három és fél évet kapott a salgótarjáni drogkereskedő

§ THIS IS A SHARED CONTENT! We take no responsibility for the legality of the text and images of content from external sources appearing on our site. If you feel that the content violates any copyright, please contact us so that we can remedy the violation and remove the content. – EZ EGY MEGOSZTOTT TARTALOM! Az oldalunkon megjelenő külső forrásból származó tartalom szövegének, képeinek jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk. Ha úgy érzed, hogy a tartalom szerzői jogokat sért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a jogsértést orvosolni tudjuk, és a tartalmat eltávolíthassuk.
§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom