körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság első fokon 3 év 6 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a 32 éves nőt, aki ismerősei körében kereskedett marihuánával. Ugyanilyen büntetést kapott az őt kábítószerrel ellátó férfi is.
 
A férfi 2019 július végén 300 gramm marihuánát vásárolt értékesítési célból egy a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől. A kábítószert szeptembertől december 11-ig 4-5 alkalom keretében értékesítette ismerősének, a 32 éves salgótarjáni nőnek.
 
A nő a kábítószert öt ismerősének adta tovább. Legutóbb 2019. december 11. napján vásárolt a férfitól 160 gramm marihuánát, aminek nagy részét még aznap eladta fogyasztóinak, azonban egyik vásárlóját ezen a napon közúti intézkedés alá vonták, nála megtalálták a kannabiszt, majd a rendőrök eljutottak a 32 éves nőig, végül pedig az őt ellátó férfihoz. Mindkettejük lakásán találtak kábítószert a rendőrök a házkutatások során.
Az ügyészség mindkét vádlottal szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat. A vádlottak a Salgótarjáni Járásbíróság által tartott előkészítő ülésen a váddal egyezően beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, ezért a bíróságnak nem kellett tárgyalást tartania. A bíróság mindkét vádlottat – az ügyészi mértékes indítványnak megfelelő – 3 év 6 hó börtönbüntetésre ítélte, és 4 évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától, valamint a bűnügyi költségeket is meg kell fizetniük. A férfi lakásán lefoglalt készpénz egy részét a bíróság visszatartotta, mivel vele szemben 635.000 Ft vagyonelkobzást is alkalmazott a kábítószer-kereskedelem útján szerzett vagyonra.
 
Mindkét vádlott és védőjük a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett az ítélet ellen.
 
A vádlottak a nyomozás kezdete óta letartóztatásban voltak, a kényszerintézkedést a bíróság az elsőfokú ítélet kihirdetése után is fenntartotta, így a jogerős döntést is a börtönben kell megvárniuk.
 
forrás:

Megvan az ítélet: három és fél évet kapott a salgótarjáni drogkereskedő

Megvan az ítélet: három és fél évet kapott a salgótarjáni drogkereskedőKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok