körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Minap beszámoltunk róla, hogy 2020. január elsejétől Illinois államban is legálissá válik a rekreációs célú kannabiszhasználat. Az emberek már az első napon megmutatták, mennyire szeretik a kannabiszt.

A nagy hidegek ellenére is izgatott vásárlók tömegei által alkotott sorok kígyóztak az üzletek előtt. Nem hiszed? Nézd meg ezt a videót:

Néhányan Facebookon azt írták, hogy több mint négy órán át vártak, hogy a történelmi elsők közé kerüljenek, akik Illinoisban legálisan vásárolhatnak kannabiszt.

Az új törvényt JB Pritzker kormányzó már 2019. júniusában aláírta. Még Juliana Stratton, az állam elnökhelyettese is ott volt az első legális kannabiszvásárlók között. A Twitter-en a következőket írta: „Túl sokáig büntették az illinoisi lakosokat kannabisz birtoklása miatt.”

A demokrata így folytatta: „Ez nem csak egy új év, hanem egy új nap is. Köszönöm, hogy megszüntették a tilalmat és ezáltal igazságosabbá tettük Illinois-t. ”

Micsoda módja ez az új évtized kezdésének!

Sajnos van egy hátránya az új legális piacnak. Mint az a következő, három gramm kivonat vásárlásáról szóló nyugtán is látszik, az ár hihetetlenül magas:

Kendertér - 82343003 119169879586528 9172532032230653952 n 238x300

Ennek ellenére az első napon több mint 3.1 millió dollár értékben értékesítettek kannabiszt!


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok