körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy kanadai drogcsempész szinte drámai menekülést hajtott végre, mielőtt múlt héten a Detroit-folyóban elkapták volna.

A Click On Detroit oldalon közzétett jelentés szerint Glen Richard Mousseau-t három potenciális váddal terheli a Belbiztonsági Minisztérium, miután pénteken eszméletlenül találták a vízben a határrendészeti járőrök. Ezt a pillanatot megelőző hetek legalább annyira furcsák voltak mint amennyire szürreálisak.

Elfogták, megmenekült majd ismét elkapták

A Click On Detroit oldal arról számolt be, hogy Mousseau-t május 10-én Michigan-ben egy U-Haul teherautó vezetése közben állították félre, ahol ezután a hatóságok a csomagtartóban több mint 97 000 dollárt tartalmazó csomagot találtak. Mousseau-t őrizetbe vették, de azt állította, hogy nem tudja kié lehet a csomag. Az oldal továbbiakban arról számolt be, hogy Mousseau azt állította a hatóságoknak, hogy „egy csempész szervezetet irányít, amely pénzt és drogokat szállít Kanada és az Egyesült Államok között,” úgy, hogy „GPS-koordinátákat ad valakinek Kanadában, és ez a személy tengeralattjáróval szeli át a folyót”.

“Ezután Mousseau a kábítószert vagy a pénzt és társát visszaküldi a folyón keresztül, a bírósági nyilvántartások szerint” – írja a Click on Detroit. “Mousseau azt állította, hogy ő annak a tengeralattjárónak a tulajdonosa, amelyet a határrendészeti járőrök április 23-án lefoglaltak a Zug-szigeti partvidéken.”

Végül szabadon engedték, és hagyták, hogy a közeli szállodában maradjon, amíg a nyomozás tart, de Mousseau május 22-én elszökött. A jelentés szerint múlt pénteken a határrendészeti járőrök megközelítettek egy hajót a Detroit folyón.

„Miután megpróbálták megállítani, a járőrök azt állítják, hogy látták ahogy két nagy köteget dobnak a vízbe. Miközben megközelítették a kötegeket, a járőrök elmondása szerint eszméletlen embert is láttak a vízben. Később ezt az embert Mousseau-ként azonosították. ”- áll a jelentésben. „Mousseau vonószíj félével volt rögzítette a kötegekhez – mondták a hatóságok. A bírósági jelentés szerint több mint 120 kilogramm feltételezhetően kannabisz volt a kötegekben.”

Ez egy újabb rendkívüli eset a Michigan-Kanadai drogútvonal mentén. Áprilisban egy kanadai nővért kaptak el, miután elmondta a határrendészeti járőröknek, hogy egy Detroiti kórházba tart, hogy segítsen a COVID-19-el fertőzött betegek kezelésében, de állítólag több mint 69 kilogramm kannabiszt szállított.


KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok