körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az Új-Mexikó kormányzója, Lujan Grisham kampányt indított a rekreációs kannabisz legalizálására, amitől gyökeres változást remél az állam gazdaságában.

„A jogalkotónak lehetősége van arra, hogy az elmúlt évtized legnagyobb munkahely-teremtési programját indítsa be Új-Mexikóban” – mondta Grisham ezen a héten, amikor körvonalazta az új ülés jogalkotási prioritásait, ahogy az a KOB helyi hírállomáson volt hallható. „A szkeptikusoknak igaza volt, amikor tanulmányokért és türelemért kiáltottak. Egyetértek az óvatossággal – és pont ezért nem is siettettük a kérdést. De ha tisztán látjuk a kockázatokat, akkor tisztán kell látnunk a lehetőséget is. ”

Grisham, aki egy demokrata, korábban, mielőtt 2018-ban Új-Mexikó kormányzójává választották a kongresszusban szolgált, ismét felvetette a legális kannabisz kérdését egy csütörtöki ebéd során a helyi üzleti vezetőkkel folytatott találkozón, amelyet a Greater Albuquerque Chamber of Commerce (Nagy Albuquerquei Kereskedelmi Kamara) szervezett.

„A rekreációs kannabisz gyökeres változást  hoz majd a gazdaságban” – mondta Grisham az Albuquerque Journalnak.

„Hihetetlenül fontos lehetőség” – tette hozzá Grisham. “Komolyan gondoljuk, hogy kiharcoljuk.”

Okkal gondolhatjuk, hogy Grishamnek meglehetnek a támogatói. A Marijuana Work Group (kannabisz munkacsoport), az Új-Mexikói legális kannabiszt elősegítő szervezet által a múlt hónapban közzétett felmérés szerint az állam négy szavazatából csaknem három támogatta a legalizálást.

Grisham egy ideje már utalt erre a lépésre. Tavaly egy olyan munkacsoportot szorgalmazott, amelynek feladata a legális állami kannabisz tanulmányozása volt; a csoport végül egy olyan felügyeleti rendszert javasolt, amely körülbelül 17%-on korlátozná a rekreációs kannabisz adóját.

A csoport megállapításai azonban alig tettek hozzá, hogy meggyőzzék az Új-Mexikó szkeptikus törvényhozóit.

Elutasított kannabisz

“Itt ülhetek, egész nap henceghetek és félrebeszélhetek, és ezt is szándékozom tenni, amikor a jogalkotási részhez érünk” – mondta Martin Zamora (republikánus képviselőház) az Associated Pressznek “Csak több tényszerű adatot akarok – sokkal tudományosabb, sokkal orvosibb és sokkal közvetlenebb formában.”

Ez rámutat azokra a kihívásokra, amelyek Grisham és a további támogatók előtt állnak. Az Új-Mexikó kannabisz legalizálására irányuló korábbi erőfeszítések, ideértve a tavalyi az államházon átjutott törvényjavaslatot is, zátonyra futottak a törvényhozásnál.

Ha ez az erőfeszítés sikerrel jár, Új-Mexikó csatlakozik a 11 másik államhoz, amiből legutóbbi Illinois, amelyek már megszüntették a felnőttek számára elérhető rekreációs kannabisz használatának tilalmát.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok