A kannabisz-használat nem párosítható szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatához
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Körülbelül kétszázmillió ember használ kannabiszt világszerte, ami tizenhat százalékkal több, mint tizenöt évvel ezelőtt. A hosszútávú fogyasztásnak a szív- és érrendszerre gyakorolt ​​hatása viszont nem teljesen egyértelmű, és a közzétett adatok sokszor ellentmondásosak.

Egy viselkedési kockázati tényezőket monitorozó rendszer adatbázisát használó nagy retrospektív tanulmány megállapította, hogy a kannabisz-használat nem jár a szív- és érrendszeri betegségek magasabb kockázatával. A vizsgálatot a miami floridai egyetem kutatói végezték, és összesen 56 742 beteg vett részt benne. Kizárták a gyermekeket és azokat a válaszadókat, akiknél hiányoztak a kannabisz-használatra vagy a szív- és érrendszeri betegségekre vonatkozó adataik.

CBD vs THC, mi a különbség?

A kivonatban azt olvashatjuk, hogy az összes változó figyelembevétele után a finomított modell még a kockázat enyhe csökkenését is kimutatta a felhasználók közt. A szerzők szerint azonban ez statisztikailag nem volt szignifikáns.

“Bár néhány korábbi kutatás eredménye kimutatta, hogy a kannabisz-használat negatív hatással van a szív- és érrendszerre, munkánk arra utal, hogy nincs összefüggés a kannabisz-fogyasztás és a szív- és érrendszeri betegségek előfordulása között” – összegezték a kutatók.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok