körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kender a világ egyik legerősebb növénye, de a marihuánával való félreértett kapcsolat miatt az elmúlt században Amerikában illegálissá tették. De, az idők változnak, és a kender termesztés most már legális. A beadott mezőgazdasági törvényjavaslatot, mely a Kender Termesztési Törvény néven vált ismerté a kongresszus végül 2019 decemberében elfogadta. Most már csak idő kérdése, mielőtt meglátjuk, hogy a kender mennyivel tud többet felmutatni a gyapot (pamut) ellenében.

Ennek a szuper növénynek a felszabadulása, forradalmi lehet sok iparág számára, például a ruházati gyártók számára. A kender kétszer annyi rostot termel, mint a pamut, és sokkal kevesebb vizet és peszticideket használ. Javítja a talajt miközben növekszik, gyorsabban növekszik, és helyben betakarítható, hogy a gyártók számára megfizethetőbb és környezetbarátabb kenderrost forrást biztosítsanak a szövetek előállításához.

Sok olyan vállalat számára, amely a fenntarthatóság felé fordult, hogy megnyugtassa ügyfeleit és csökkentse hozzájárulását az éghajlatváltozáshoz, a kender rendelkezésre állása, mint anyagválaszték előnyös. A Levi Strauss azon vállalatok közé tartozik, amelyek fenntarthatóbbá válnak, ha a kendert anyagkatalógusukba foglalják.

OLVASS TOVÁBB

A Levi’s megtalálta a módját, hogy a kender olyan puha legyen, mint a pamut – #mke

A Levi’s megtalálta a módját, hogy a kender olyan puha legyen, mint a pamut – #mkeKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok