körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy új kollektív szerződés szerint, amelyet a National Football League (Nemzeti Labdarúgó Liga) csapatainak tulajdonosai csütörtökön hagytak jóvá a továbbiakban nem függesztik fel azokat a játékosokat, akiknél a kannabiszteszt pozitív végeredményt mutat.

Az új NFL irányelvet a játékosok és képviselőik is pénteken konferenciabeszélgetés során megvitatták, döntésről egyenlőre nem tudunk.

„Több mint tíz hónapnyi intenzív és alapos tárgyalásokat követően az NFL klubok és játékosai közösen kidolgozták az új és felülvizsgált feltételeket, amelyek átalakítják a játék jövőjét, biztosítják a játékosokat egyaránt a terepen és azon kívül, és gondoskodnak arról, hogy az NFL második évszázada még jobb és izgalmasabb legyen a rajongók számára ”- olvasható a nyilatkozatban.

A játékosoknak küldött háromoldalas összefoglaló szerint az új feltételek jelentősen csökkentenék a tesztelendő játékosok számát, és a jelenlegi négy hónapról két hétre rövidítenék a kábítószer-tesztek időablakát az edzőtáborok elején.

A dokumentumot először Darren Heitner, sportügyvéd tette közzé a Twitteren:

Az új megállapodás értelmében a THC-metabolitok (bomlástermékek) küszöbértékét szintén megemelik 35 ng/ml-ről 150 ng/ml-re.

Az NBC Sports szerint az új kollektív szerződés „drasztikusan csökkentett szankciókat tartalmaz, miszerint felfüggesztésre csak a szabályzat rendkívüli és/vagy ismételt figyelmen kívül hagyása, vagy a kannabisz birtoklására és felhasználására vonatkozó előírások nagy mértékű megsértése esetén kerülne sor”.

A dokumentum magában foglalja az NFL-játékosok minimálbérének, és az aktív és nyugdíjas játékosok juttatásainak emelését.

Amennyiben a felek ratifikálták a megállapodást, akkor az NFL lesz a legújabb sport bajnokság, amely enyhíti a kannabiszt érintő korlátozásokat.

Legutóbb decemberben a Major League Baseball és az MLB Játékosok Szakszervezete (MLBPA) jelentette be, hogy törli a kannabiszt a tiltott anyagok listájáról.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok