körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Míg a cannabinoidgyártás hagyományos módszere a hatóanyag növényből történő kivonása, a legújabb tudományos trend szerint a biomérnökök génmódosított baktériumokkal vagy gombákkal termeltetnek bioszintetikus molekulákat. A szabadalmakat a hatóanyag-tartalom fokozásának és a természetben nem fellelhető cannabinoidok előállításának módszereire, illetve az elfogyasztott hatóanyag felszívódását segítő találmányokra nyújtják be.

2017-ben a WHO drogfüggőséggel foglalkozó szakértői bizottsága (Expert Committee on Drug Dependence/ECDD) megállapította, nincs értelme annak, hogy a kender (Cannabis sativa) nem pszichotrop hatóanyagát, a cannabidiolt a nemzetközi kábítószer-egyezmények szerint kezeljük. Azóta a gyulladás- és görcsgátló, fájdalom- és hányingercsillapító, altató, nyugtató, antipszichotikus cannabidiolt (CBD) azokban az országokban is hatalmas mennyiségben árulják étrend-kiegészítőként forgalmazott termékekben, ahol egyébként orvosi kannabiszprogramok is működnek.

OLVASS TOVÁBB

GyártásTrend - Cannabinoid-előállítás bioreaktorban

GyártásTrend – Cannabinoid-előállítás bioreaktorbanKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok