körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabisz növény elsősorban fő összetevőjéről, a kábító hatású THC-ről ismert, de tartalmaz még egy kulcsfontosságú összetevőt: a kannabidiolt, más néven CBD-t. Ez a THC-vel ellentétben elsősorban nyugtató és görcsoldó hatásairól ismert, például olaj vagy kapszula formájában. De hogyan működik valójában a CBD, és milyen mellékhatásai vannak?

A kannabidiolt (CBD) a kender növény legfontosabb nem pszichoaktív alkotórészének tekintik. Más szavakkal, bár a CBD-t a kannabisz növényből nyerik – amelyet a közbeszéd fűnek is nevez –, ez nem vált ki kábult állapotot. Ez a hatás fontos különbség a THC-vel (tetrahidrokannabinol) szemben. A CBD a kannabisz növény virágjában található, és gyógyszerként is használják.

A kannabidiol nyugtató és görcsoldó hatásairól ismert, és különféle formákban értékesítik. A CBD-t Németországban 2011-ben hagyták jóvá hivatalos terápiaként az epilepszia ritka típusai eseteiben, amelyeknél a kezelés más formái nem hatékonyak. Nem az orvosok írják fel, hanem szabadon vásárolható áruházakban.

OLVASS TOVÁBB

Kannabidiol – mitől más, mint a THC?

Kannabidiol – mitől más, mint a THC?KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok