körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Dél-Afrika abban reménykedik, hogy az ország első kannabisz-képzési központját vidéki térségben nyithatja meg, ahol a helyi fiatalok megtanulhatják, hogyan lehet kihasználni a legális kannabisz nemzetközi fellendülését.

Kelet-Fokföld kormánya azt reméli, hogy egy éven belül működni fog a „kannabisz főiskolának” nevezett létesítmény, a The Citizen elmondása alapján.

Az egyetem várhatóan továbbfejleszti a gazdák tudását a kannabisz termesztése és terjesztése terén, valamint támogatja a vetőmagok, a műtrágyák beszerzését és a kerítések létesítését.

Más országok, beleértve az Egyesült Államokat, Kanadát és Hollandiát, már rendelkeznek kannabiszoktatással, de a tervezett dél-afrikai kannabisz főiskola maga nemében egyedi lenne Afrikában.

Világszerte egyre több egyetem kínál kannabisz-témájú tanfolyamokat, és olyan online kannabisziskolák is léteznek, mint a THC University és a Coloradói Denverben található Cannabis Training University.

2007-ben alapították a kaliforniai Oakland állambeli Oaksterdam University az Egyesült Államok első kannabisz főiskoláját.

A helyi Vidékfejlesztési és Agrárreformügyi Minisztérium azt tervezi, hogy a kannabisz főiskolát egy elhagyatott egykoron működő főiskolán hozza létre egy vidéki térségben, Lusikisiki közelében – a városban, amelyet a helyi AmaMpondo emberek neveztek el a szél nád által keltett susogó hangja miatt.

A teljesen legalizált kannabiszipar Dél-Afrikában 2023-ra elérheti az évenkénti több mint 1,7 milliárd dolláros értéket, állítja az African Cannabis Report, az első részletes jelentés az afrikai legális kannabisziparról. Ez egyaránt nagyon szükséges munkalehetőségeket teremtene az országban.

A Kelt-Fokföldi térséget választották a főiskola helyszínéül, mivel ez a környék biztosítja a gazdálkodók számára a kannabisz ideális termesztési feltételeit, írja a Businesstech.

Az említett vidéki területek dombosak, párásak és magasan vannak a tengerszint felett, továbbá termékeny talajt, minimális szennyezettséget és folyamatos esőzést biztosítanak a termelőknek.

Dél-Afrikai Köztársaság Cape régiójának a biodiverzitása egyedülálló – ez az egyetlen olyan jelölt flórabirodalom, amely egyetlen ország határai közé esik. A Föld felületének 0,04% -át teszi ki, de fajainak 3%-a itt található – és Afrika növényzetének közel 20%-a.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslései szerint 1,25 millió kannabisztermelő található Dél-Afrikában. Legalább 350.000 afrikai kannabisztermesztő hagyományos gyógyító, aki másoknak adja a növényt annak gyógyászati ​​előnyei miatt. A kannabiszt a Kelet-Fokföld régióban évszázadok óta termesztik.

A Prohibition Partners stratégiai tanácsadó cég által készített kutatás alapján Dél-Afrikának lehetősége van arra, hogy Nigériát követve a második legnagyobb afrikai piaca legyen a kannabiszt és hozzá kapcsolódó termékeket, például kendert és olajat illetően, ha az ipar teljes mértékben legalizálva lenne.

Kannabisz Afrika nagy részében nincs legalizálva, de néhány ország, köztük Lesotho, Zambia és Dél-Afrika legalizálta a növény termesztését orvosi és egyes esetekben kereskedelmi célokra.

2018. szeptemberében a dél-afrikai alkotmánybíróság úgy határozott, hogy a kannabisz szabadidős felhasználása már nem bűncselekmény.

A bíróság az ítélet meghozatalától számítva két évet adott a kormánynak arra, hogy az ország kannabisz törvényeit az alkotmányhoz igazítsa.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok