Fél a fűtől – Joe Bidenre hiába számítanak a legális marihuána támogatói
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Már az elnökválasztás előtt tudni lehetett, hogy Joe Biden nem a legnagyobb támogatója a marihuána legalizálásának, de a kannabisz reformjának támogatói abban bíztak, hogy elnökként mégis kiáll majd mellette. Sokan abban reménykedtek, hogy egy demokrata irányítású kongresszus egy demokrata elnökkel a Fehér Házban végre országos szinten is legalizálni fogja a marihuánát, aminek használatát már 15 államban és a fővárosban is törvényessé tették.

A reménykedők azonban nagy pofont kaptak, amikor a Daily Beast című lap cikkéből kiderült, hogy a Fehér Házban több tucatnyi fiatal dolgozót felfüggesztettek, lemondásra szólítottak fel, vagy távoli munkavégzésre köteleztek, mert régebben füveztek. Voltak köztük olyanok is, akik olyan államokból érkeztek, ahol teljesen legálisan használhattak marihuánát. Az eset nagy felháborodást okozott a demokrata politikusok körében, de még republikánusok is elítélték.

A Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki a riport megjelenése után közölte, hogy öt embert rúgtak korábbi droghasználat, köztük marihuána miatt, de hozzátette, hogy néhány esetben más okok is álltak az elbocsátások mögött. A szóvivő hangsúlyozta, hogy enyhítettek a korábbi szabályokon, és a mostani kormányzat jóval engedékenyebben áll hozzá a korábbi marihuánahasználathoz, a jelentkezőknek már nem kell attól tartaniuk, hogy automatikusan elutasítják őket, ha korábban füvet szívtak.

A szövetségi törvények szerint a marihuána továbbra is illegális kábítószernek minősül, emiatt a kormányzati állásokra jelentkező használói nem felelnek meg a biztonsági átvilágítás követelményeinek, ami ahhoz kell, hogy titkos vagy bizalmas információkat tartalmazó kormányzati iratokat kezeljenek. A Biden-kormány felállításakor azonban azt ígérték a jelentkezőknek, hogy ebből a szempontból nem lesz majd probléma a korábbi marihuánahasználat.

 

OLVASS TOVÁBB: https://24.hu/kulfold/2021/04/03/joe-biden-marihuana-legalizalas/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok