Progresszív Amerika – már a fű sem tilos
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A New York-i törvényhozás legalizálta kedden a marihuána rekreációs célú használatát nagykorúak számára, ezt immár 15 amerikai állam tette meg.

Andrew Cuomo kormányzó közölte, hogy alá fogja írni a jogszabályt, így bizonyosan törvényerőre fog emelkedni.

„A progresszió szempontjából New York dokumentáltan és hagyományosan az ország fővárosa, és ez a fontos törvény ismét ezt támasztja alá”

– jelentette ki közleményében. A szenátus 40-23, a közgyűlés pedig 100-49 arányban szavazta meg a tervezetet.

A marihuána legalizálásáért küzdő, NORML nevű szervezet szintén üdvözölte a törvényt, megjegyezve, hogy eddig évente több tízezer New York-it tartóztattak le a szer használatával kapcsolatos jelentéktelen bűncselekményekért, és „legtöbbjük fiatal, szegény és színesbőrű volt”.

Az állam hivatalos honlapján nemrég megjelent egy becslés, miszerint a legalizált kannabiszhasználatból évi 350 millió dollár adójövedelme származik majd New Yorknak, és 30-60 ezer új állás keletkezik.

Forrás: https://vasarnap.hu/2021/03/31/progressziv-amerika-mar-a-fu-sem-tilos/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok