Lopott árammal termesztette a kannabiszt egy férfi Hunyán
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy 37 éves, dorogi férfi azért lopott áramot, hogy azzal biztosítsa házában a vadkender termesztéséhez szükséges feltételeket, így lopás és kábítószer-birtoklás miatt is vádat emeltek ellene – közölte szerdán a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi az ügyészség szerint 2018-ban külföldről vásárolt 40 db kannabisz magot ültetett el, majd a növényeket addig nevelgette, amíg kannabiszt tartalmazó kábítószert tudott kinyerni belőlük. 2020-ban már közel 100 tő kannabisz növényegyedet termesztett saját fogyasztásra a hunyai lakóhelyén, és azokból folyamatos jelleggel fogyasztott.

A kannabisztermesztés miatt 2018 augusztusában illegálisan átalakította a háza elektromos hálózatát azért, hogy a villanyórája ne mérje azoknak az eszközöknek a fogyasztását, amelyekkel a megfelelő páratartalmat és hőmérsékletet biztosította. Azzal, hogy a villanyóra előtti méretlen fővezetékről szabálytalanul egy külön vezetéket ágaztatott le, több mint 750 ezer forintnyi kárt okozott az áramszolgáltatónak.

A rendőrök 2020. február 26-án helyszíni szemlén jártak nála, ekkor foglaltak le:

  • 98 tő, 15–236 cm közötti magasságú, nő ivarú, különböző fejlettségi szinten álló kannabisz növényegyedet,
  • a növényegyedekből visszamaradt száraz növényi törmeléket,
  • és olyan segédeszközöket (hősugárzókat, lámpákat és fénycsöveket), amelyeket a kannabisz termesztéséhez használt a férfi.

 

A férfi vizeletmintája a kannabisz fogyasztásán túl amfetamintartalmú speed fogyasztását is jelezte.

Forrás: https://telex.hu/belfold/2021/03/31/lopott-arammal-termesztette-a-vadkendert-egy-dorogi-ferfiKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok