Lopott árammal termesztette a kannabiszt egy férfi Hunyán
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Egy 37 éves, dorogi férfi azért lopott áramot, hogy azzal biztosítsa házában a vadkender termesztéséhez szükséges feltételeket, így lopás és kábítószer-birtoklás miatt is vádat emeltek ellene – közölte szerdán a Békés Megyei Főügyészség.

A férfi az ügyészség szerint 2018-ban külföldről vásárolt 40 db kannabisz magot ültetett el, majd a növényeket addig nevelgette, amíg kannabiszt tartalmazó kábítószert tudott kinyerni belőlük. 2020-ban már közel 100 tő kannabisz növényegyedet termesztett saját fogyasztásra a hunyai lakóhelyén, és azokból folyamatos jelleggel fogyasztott.

A kannabisztermesztés miatt 2018 augusztusában illegálisan átalakította a háza elektromos hálózatát azért, hogy a villanyórája ne mérje azoknak az eszközöknek a fogyasztását, amelyekkel a megfelelő páratartalmat és hőmérsékletet biztosította. Azzal, hogy a villanyóra előtti méretlen fővezetékről szabálytalanul egy külön vezetéket ágaztatott le, több mint 750 ezer forintnyi kárt okozott az áramszolgáltatónak.

A rendőrök 2020. február 26-án helyszíni szemlén jártak nála, ekkor foglaltak le:

  • 98 tő, 15–236 cm közötti magasságú, nő ivarú, különböző fejlettségi szinten álló kannabisz növényegyedet,
  • a növényegyedekből visszamaradt száraz növényi törmeléket,
  • és olyan segédeszközöket (hősugárzókat, lámpákat és fénycsöveket), amelyeket a kannabisz termesztéséhez használt a férfi.

 

A férfi vizeletmintája a kannabisz fogyasztásán túl amfetamintartalmú speed fogyasztását is jelezte.

Forrás: https://telex.hu/belfold/2021/03/31/lopott-arammal-termesztette-a-vadkendert-egy-dorogi-ferfi

§ THIS IS A SHARED CONTENT! We take no responsibility for the legality of the text and images of content from external sources appearing on our site. If you feel that the content violates any copyright, please contact us so that we can remedy the violation and remove the content. – EZ EGY MEGOSZTOTT TARTALOM! Az oldalunkon megjelenő külső forrásból származó tartalom szövegének, képeinek jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk. Ha úgy érzed, hogy a tartalom szerzői jogokat sért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a jogsértést orvosolni tudjuk, és a tartalmat eltávolíthassuk.
§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom