körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Még a 2016-os elnökválasztással egy időben tartottak népszavazást Kalifornia államban a marihuána legalizálásáról, és mivel a többség arra szavazott, hogy lehessen füvet venni és szívni az államban, 2018 január 1-én megnyithattak az első, törvényesen működő üzletek. Már orvosi recept nélkül is lehet füvet venni.

De Kaliforniában így is több száz illegális vadkenderültetvény van, az innen származó fűvel a feketepiacon kereskednek, és aki ilyet szív, az hozzájárul egy elszabaduló környezeti katasztrófához. Az ilyen ültetvények nem csak a közterülettel való visszaélés miatt problémásak. A termesztők a vadkendert erős illegális növényvédő szerekkel permetezik, ami súlyos veszélyt jelent az erdei ökoszisztémára: a mérgek eljutnak porban lévő mikrobáktól egészen az olyan csúcsragadozókig, mint a sasok.

A legalizáció után több okból is felpörgött a törvénytelen marihuánakereskedelem, azokban az államokban, ahol továbbra is illegális, nagy a feketepiaci kereslet. Az Atlantic szerzője szerint, ha szövetségi szinten, illetve minden államban legalizálnák a füvet, mindenki jobban járna: a kartelleknek többé nem érné meg illegális erdei ültetvényeket létesíteni.

OLVASS TOVÁBB

Súlyos természeti károkat okoz az illegális füvezés - 444

Súlyos természeti károkat okoz az illegális füvezés – 444KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok