körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Németországban a kannabisz illegális, de az egyes tartományok eltérő szabályokkal rendelkeznek arra vonatkozóan, hogy mekkora a megengedett mennyiség birtoklása személyes felhasználásra. A drogbiztos szeretné, hogy ez változzon.

Németország kábítószerbiztosa kedden egy országosan alkalmazott szabály kidolgozását kérte az engedélyezett személyes felhasználásra szánt kannabisz mennyiség birtoklását illetően.

Daniela Ludwig a Funke Media Group-nak elmondta, hogy a helyzet “bonyolult”, mivel minden német tartomány eltérő szabályokkal rendelkezik.

A kannabisz Németországban illegális, de a magánfogyasztás büntetése viszonylag csekély. Az a személy, aki csak “kis mennyiségű” kábítószerrel rendelkezik, a törvény szerint elkerülheti a büntetőeljárást.

Hamburgban kis mennyiség hat gramm, míg Berlinben 15 gramm a megengedett.

Kendertér - 42715508 7

személyes felhasználásra engedélyezett mennyiségek – piros: akár 6 gramm; narancs: akár 10 gramm; sárga: akár 15 gramm

“Ez természetesen vonzza azokat az embereket a városba, akik drogot akarnak fogyasztani” – mondta Ludwig, a fővárosra hivatkozva. De a “kannabisz turizmus” nem az a fajta turizmus, amire “Berlin vágyott” – tette hozzá.

Ludwig meglátogatta nemrégiben a Görlitzer parkot, amely hírhedt a kábítószer-kereskedelemről.

Ludwig harmadik hónapja tölti be jelenlegi szerepét a CSU – Angela Merkel kancellár CDU bajor testvérpártja – tagjaként, és kifejezte azon kívánságát, hogy enyhítse Németország kannabisz-helyzetét.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok