körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy 70 éves nő perli a Walt Disney társaságot a tavalyi floridai Disney Magic Kingdom területén CBD-olaj birtoklása miatt történt letartóztatása miatt – jelentették ügyvédjei szerdán.

Burkhalter Hestert, az artritiszben szenvedő nagymamát azt követően tartóztatták le, hogy a szolgálatot végző seriff helyettes egy biztonsági ellenőrző ponton felfedezte az olajat a pénztárcájában. Fogva tartását filmre vették, és szalagcímek alapjául szolgált szerte a világon. Miután a vádat később egy 12 órás fogva tartást követően ejtették, kompenzációt követel a hatalmas szórakoztató konglomerátumtól.

Van is komoly jogász háttere. Ben Crump ügyvéd vezeti az ügyet. Ugyanaz az ügyvéd, aki több kiemelkedő ügyben is dolgozott, ideértve olyan fegyvertelen fekete amerikaiak gyilkosságait is, mint például Trayvon Martin és Michael Brown. Jelenleg Breonna Taylor és George Floyd családját képviseli, akiknek a rendőrség által okozott halálesete idén országszerte tömeges tüntetéseket robbantott ki.

A helyzet „azt szemlélteti, hogy a Disney World két dolgot nélkülöz: a józan észt és az emberekkel való tisztesség bánásmódot” – mondta Crump szerdán a sajtóbeszámoló során. “Teljesen felháborító, hogy a Disney World diszkriminálja azokat az embereket, akiknek olyan betegségük van, amely nem reagál a szokásos fájdalomcsillapítókra.”

“Az egy dolog, hogy Disney azt mondja, hogy CBD-vel nem engedik be az ingatlanukra” – mondta. “Viszont egy teljesen másik dolog az, ha a rendészeti erők letartóztatják majd 12 órára börtönbe dugják, méghozzá azt követően, hogy elmondta nekik, hogy az olajat orvosa egészségügyi okokból ajánlotta neki.”

„Szégyenteljes, hogy az Orange megyei seriff osztálya ezt az ápolt nagymamát közönséges bűnözőként kezeli családja és a velük élő gyermekei előtt – hogy gyermekei afelől kérdezzék:„ Miért tartóztatná le Miki Egér nagymamát? ”- mondta.

A Florida Kilencedik Igazságügyi Körzet Bíróságánál benyújtott per mind a Walt Disney társaságot, mind a seriff osztályát vádlottaknak nevezi. A per illegális fogva tartásra, jogtalan letartóztatásra és Burkhalter polgári jogainak megsértésére hivatkozik.

„A Disney és az Orange megyei seriff osztálya nem adhatják vissza azt, amit elvettek Hester Burkhaltertől: a méltóságát, büszkeségét a családon belüli méltóságteljes szerepét illetően, valamint a család biztonság érzetét, hogy tudhassák, hogy ott lesz és élvezhetik az együtt töltött időt ”- mondta Crump. “Ez az eset rámutat majd Disney valódi jellemére, mert per pillanat minden csak nem mágikus.”

“Szükségünk van erkölcsös emberekre, hogy szembeszálljanak Miki Egérrel, és kimondják, hogy a polgári jogoknak különféle formái vannak” – mondta. “A Mickey Egérnek kötelességei vannak minden emberrel szemben.”

Az HBO kannabisz vállalatokkal áll össze, új TV sorozatot reklámozó, THC tartalmú gumicukrok értékesítése érdekében

Amikor őrizetbe vették és egy járőrkocsi hátsó részébe zárták, Burkhalter panaszolta, hogy klausztrofóbnak érzi magát, és azt mondta, hogy nem jut levegőhöz. A rendőrség kérésének eleget téve egyedül szállította az őrsre, szemben azzal, hogy eredetileg egy másik emberrel szállították volna, akit kannabiszpárologtató miatt tartóztattak le. Azt is megengedték, hogy egy külön járőrkocsi első ülésén szállítsák be.

Burkhalter ügyvédjei hangsúlyozták, hogy a tennesseei orvos ajánlotta neki a CBD-olajat ízületi gyulladásának kezelésére. Míg a floridai orvosi kannabisz-program megköveteli az egyének beregisztrálását, hogy orvosi kannabiszt birtokolhassanak, a kenderből származó CBD szövetségileg törvényes a 2018-as évi mezőgazdasági törvény szerint.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok