körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Cannabis and Cannabinoid Research tudományos lektorált folyóiratban közzétett metaanalízis arra mutat rá, hogy becslések szerint a kannabiszt használó és/vagy múltban használó embereknél 10 százalékkal alacsonyabb a rák – köztük a tüdőrák – kockázata.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az illető soha többet nem lehet rákos, vagy hogy a betegség után nem lesz szüksége semmilyen más kezelésre. Csak, hogy csökkeni látszik az általános kockázat.

Az Indiana Egyetem professzora 34 tanulmányt nézett át annak megvizsgálása érdekében, hogy a kannabiszhasználat összefügg-e a heréket nem érintő daganatok egyes típusainak kialakulásának fokozott vagy csökkent kockázatával.

A legjelentősebb hatás a fej- és nyakrák esetében volt tapasztalható

Az eredmények jó értelemben pozitívan negatívak voltak. Rámutatnak, hogy a fogyasztás következtében semmilyen más tényezőt nem befolyásolva, azoknál az embereknél, akik hosszú ideje legálisan használnak kannabiszt, jelentősen alacsonyabb lehet a rák kockázata. Mivel a kockázati tényezők, mint például a légszennyezés és a stressz, eltérnek, ez a megelőző hatás a jövőben még fontosabbnak bizonyulhat.

Újabb vizsgálatok ismét arra mutatnak, hogy az orvosi kannabisz képes elpusztítani a rákos sejteket

Egy publikált tudományos összefoglaló megállapította, hogy a kannabiszhasználat a hererákot kivéve negatív kapcsolatot mutat a különféle ráktípusokkal. A kannabiszhasználat leginkább a fej- és nyakrák alacsonyabb kockázatával társult.

A tanulmány a következő következtetést vonta le: „Jelen elemzés a kannabisz használatot a nem hererák típusú rák kockázatának jelentős csökkentéséhez társítja, enyhe befolyással a hererák kockázatának nem jelentős növekedésére, elhanyagolható hatással. Ez azt jelenti, hogy a kannabisz használata jelentősen csökkentheti a rák miatti halálozást.”

A “Scoping review and meta-analysis suggests that cannabis use may reduce cancer risk in the United States (Az átfogó vizsgálat és metaanalízis azt sugallja, hogy a kannabiszhasználat csökkentheti a rák kockázatát az Egyesült Államokban)” tanulmány teljes szövegét a Cannabis a Cannabinoid Research lektorált szakfolyóirat publikálta.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok