A tisztán kannabiszt fogyasztók kevesebb mérgező anyagnak vannak kitéve, mint a dohányosok
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kizárólag kannabiszt szívó alanyok kevésbé vannak kitéve káros toxikus és rákkeltő anyagoknak, mint azok, akik dohány tartalmú cigarettákat szívnak – derül ki a Nicotine & Tobacco Research folyóiratban megjelent klinikai adatokból.

A Wisconsini Egyetem és a Minnesotai Egyetem kutatói felmérték a különbségeket a toxikus expozíciót illetően a tisztán kannabiszt szívók, a csak dohányzók és az olyan alanyok között, akik rutin szerűen szívták mindkét anyagot.

Arról számoltak be, hogy azoknál a résztvevőknél, akik tisztán kannabiszt szívtak, „a legtöbb biomarker esetében alacsonyabb toxikus expozíciót állapítottak meg”, mint azoknál a résztvevőknél, akik csak dohányt és/vagy kannabiszt dohánnyal keverve fogyasztottak. A szerzők arról is beszámoltak, hogy a kannabiszt és a dohányt keverve fogyasztók nem voltak nagyobb mértékben kitéve a káros összetevőknek, mint azok, akik tisztán dohányt fogyasztottak.

A szerzők azt feltételezték, hogy az alanyok káros toxinoknak való kitettségében mutatkozó különbségek részben abból adódhatnak, hogy a dohányzókhoz képest a tisztán kannabiszt fogyasztók ritkábban szívnak.

Vajon segíthet a CBD leszokni a dohányzásról?

A tanulmány eredményei összhangban vannak a korábbi kutatásokkal, amelyek arra a következtetésre jutottak, hogy a kannabiszfüst és a dohányfüst nem egyformán rákkeltő, és hogy a kannabiszfüstnek való kitettség általában nem jár ugyanolyan egészségkárosító hatásokkal, mint a dohányfüstnek való kitettség. Ezenkívül a kannabisz gyógynövényt az égési pont alatt meghatározott hőmérsékletre hevítő párologtatási technológiával (vaporizátorok segítségével történő fogyasztás) a mérgező gázoknak való kitettség csökkenésével jár, és a klinikai vizsgálatok során „biztonságosan és hatékonyan” alkalmazható kannabisz fogyasztási eszközként azonosították.

Amennyiben további érdekes információkra éhezel a legális kannabisz pozitív hatásaival kapcsolatosan javasoljuk a következő oldal megtekintését: https://kenderter.eu/kannabisz-vagy-drog-szoljanak-a-tenyek/


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok