körülbelül 4 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A termesztéstől a fogyasztóig a tudomány folyamatosan új magasságokba emeli a kannabiszt.

A kannabisz a technológiai fejlődés vadonatúj korszakába lépett, ami számos vegyületének behatóbb tudományos megértéséhez vezet. A kannabinoidok fejlesztésén keresztül az ágazat egyre konzisztensebb gyógyszereket hoz létre, jelentőset fejlődve a biológiai hozzáférhetőség terén. A termesztés közben használt drónokkal és a multispektrális képalkotással kezdve a nanotechnológia által fokozott biohasznosulásig, a tudomány és a technológia gyorsan változtatja miként bánunk ezzel a növénnyel.

Bizonyos szempontból nehéz lépést tartani az fejlődések mindegyikével, amik az ágazatban kibontakoznak, de ha megvizsgálunk néhány újabb fejleményt, akkor egy komoly kép kezd bennünk kibontakozni.

Drónok és képalkotás: fejlettebb termesztés

Egy minőségibb fogyasztói kannabisz végtermék végül is a jobb termesztéssel kezdődik. A kannabisz közismerten változatos növény, különösen a szabadban. A környezeti stressz hatások jelentősen befolyásolják a kannabinoid- és terpéntartalmat, amit valós időben követni bonyolult.

A drón-technológia és a multispektrális képalkotás bevezetése a szabadtéri kannabisztermesztésbe drámai módon megszaporította a termelő rendelkezésére álló információk mennyiségét. A precíziós termesztés során az információk kulcsfontosságúak.

A technológia, amit szerte a mezőgazdasági ágazatban olyan vállalatok is használnak, mint a MicaSense és az Arbor Drone, most a kannabiszra koncentrál.

Speciális kamerák és fedélzeti érzékelők segítségével ezek a mezőgazdasági drónok rögzítik a növények fényvisszaverő képességét. Ez a képalkotási technológia segíthet a betakarítás ideális idejének előrejelzésében, az ivar azonosításában, és a problémás területek felkutatásában. Már olyan drón-technológia is létezik, amely képes azonosítani a vízstresszt (hiányos, vagy túlzott vízellátást), legyen szó akár területi, akár mikroklíma szintű problémáról.

A növények precízebb valós idejű megfigyelése révén a termesztők egészségesebb végterméket képesek előállítani. A kannabisz illetően ez gazdagabb kannabinoid- és terpéntartalmat és jobb konzisztenciát jelent. A drónokban találkozó tudomány és technológia, az adatok ember általi értelmezésével együtt, a kétkezi munka és a terméskiesés csökkenését eredményezik.

Nanotechnológia és az ehető termékek: jobb biohasznosulás

De mi a helyzet a betakarítás után használt technológia fejlődésével? A feldolgozás hosszú utat tett meg a mindössze ötven évvel ezelőtt ismert, kézzel gyúrt hashistól és alap tinktúráktól. A jelenleg divatos szó a kannabisz ipar élelmiszer területén a nanotechnológia, mert a fogyasztók számos régóta fennálló problémájára, amik felmerültek az ehető formájú kannabisszal kapcsolatban, nyújt megoldást.

Lényegében a nanotechnológia a kannabinoidokat mikroszkopikus részecskékké zsugorítja, amelyek képesek átcsúszni a sejtfalakon, hogy kikerüljék az emésztőrendszer által okozott késéseket (és veszteségeket).

A Sunderstorm egy ilyen vállalat, amely a nanotechnológia előnyeit kihasználva javítja a hagyományos ehető termékek biológiai hozzáférhetőségét, konzisztenciáját és hatásidő kezdetét. Az Egyesült Államokban a cégek az elsők között vezették be a nanotechnológiát a kannabisz élelmiszereknél és ezzel hozzájárultak a hatékony élelmiszerek vadonatúj korszakának kezdetéhez. Amint Cameron Clarke, a Sunderstorm vezérigazgatója nemrégiben kifejtette: „Nem csupán azért hajt minket a nanotechnológia, mert jól cseng a neve. A különböző termékek biológiai hozzáférhetőségének, konzisztenciájának és hatásidő kezdetének javításáról van itt szó. ”

Clarke szerint a Sunderstorm „sok munkát végzett annak érdekében, hogy rövidítse az időt attól a pillanattól, amikor a fogyasztó megeszi a terméket addig a pillanatig, amikor megérzi a jótékony hatását”. Tapasztalatai alapján a kezdet tíz percen belül jön el, ami lényegesen rövidebb idő, mint a legtöbb élelmiszernél várható 60-90 perc.

A vérplazma, a termék lenyelését követő, kannabinoid szintjének mérése által Sunderstom pontosan látja, hogy termékeik hogyan működnek az emberi testen belül. Ahogy Clarke mondta, ez a gyógyászati ​​érték sokkal kritikusabb mutatója, mint csupán a potencia: „Ha a hatóanyag nem jut be a véráramodba, akkor nem is tesz jót veled.”

A tudósok felfedeztek két új kannabinoidot

A nanotechnológia az olyan cégek révén, mint a Sunderstorm, gyökeresen megváltoztatja a hatékonyabb termékek felé való lendülést. Ez megingathatja az iparban jelenleg uralkodó „potenciakultuszt”.

A kannabisz fejlesztése a műveléssel kezdődik ugyan, de a fogyasztóval végződik

Legyen szó rekreációs vagy gyógyászati ​​célról, végső soron a kannabisz fogyasztási cikk. A kannabisz fejlesztése a fogyasztói tapasztalatok és a terápiás előnyök fokozását eredményezi a jobb kannabinoidok fejlesztése, jobb konzisztencia és a kiszámíthatóság révén.

A szántóföldön zajló események jobb megértése robusztusabb termést eredményez. De ez csak a kezdet. A tudományos kutatások az adagolás módjának fejlődéséhez vezettek. A nanotechnológiai komponenseket tartalmazó termékek a kiszámíthatatlan és elavult szállítási mechanizmust a gyógyszeripar számára is sokkal alkalmasabbal helyettesítik. Egy nanotechnológiás termék adagról adagra kiszámítható marad.

Ez a két előrelépés együttesen egy másfajta kannabisz kezdetét jelenti. Olyan magasságokba emelik és fokozzák az élményt, amit a kannabisz még soha ezelőtt nem tudott nyújtani.KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok