A regisztrált New York-i betegek októbertől otthon termeszthetnek kannabiszt
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A regisztrált betegek és kijelölt gondozóik októbertől kezdve otthon termeszthetik maguknak a kannabiszt, miután az állami szabályozó testület végleg elfogadta az új ide vonatkozó jogszabályokat.

Az új szabályok értelmében a nyilvántartott betegek és gondozóik meghatározott mennyiségű kannabiszt termeszthetnek saját ingatlanjukban.

Betegenként legfeljebb három érett és három éretlen növény tartható. A betegek legfeljebb öt font, azaz nagyjából 2,5 kg kannabiszt birtokolhatnak ezekből a növényekből, ami összhangban van a rekreációs legalizálásról szóló törvénnyel. Azok a gondozók, akik több betegről gondoskodnak, legfeljebb hat kifejlett és hat éretlen növényt nevelhetnek egyszerre.

Az új szabályok 2022. október 5-én lépnek hatályba. Az állami szabályozó hatóságok már csaknem egy éve jelentették be, hogy engedélyezik a korlátozott otthoni termesztést.

Jelenleg közel 125 000 New York-i regisztrált az állam egészségügyi kannabisz-hozzáférési programra.

Elon Musk kiszabadítaná a kannabisz miatt elítélteket, így reagált a világhírű kosaras és a háborús bűnös csere kapcsán

Az állam törvényhozói 2021-ben külön jogszabályt fogadtak el, a kannabisz szabályozásáról és adózásáról szóló törvényt (MRTA), amely legalizálja és szabályozza a kannabisz birtoklását és értékesítését felnőttek számára.

A szabályozó hatóságok a közelmúltban kezdték el elfogadni azok jelentkezését, akik engedélyt kértek a kannabisz kiskereskedelmi létesítményeinek létrehozására.

A jóváhagyott kérelmek száma minden nappal növekszik, összesen 150 ilyen létesítmény iránti kérelmet terveznek jóváhagyni.

New York város polgármestere nemrégiben egy új program indítását is bejelentette a kannabiszipar méltányosságának előmozdítására a drogháború által leginkább érintett vállalkozók támogatásával.

 

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom