Elon Musk kiszabadítaná a kannabisz miatt elítélteket, így reagált a világhírű kosaras és a háborús bűnös csere kapcsán
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Elon Musk vasárnap Twitteren üzent egy amerikai-orosz fogolycsere-ajánlat kapcsán, amelyet a hírek szerint a Biden-kormányzat tesz a WNBA-sztár, Brittney Griner kiszabadítása érdekében.

A kétszeres olimpiai aranyérmes játékost február óta tartják fogva Oroszországban, miután a moszkvai repülőtér illetékesei állítása szerint a poggyászában hasisolajat tartalmazó vape-patronokat találtak- írta meg a The New York Times.

“Talán itt is ki kellene szabadítani néhány olyan embert a börtönből akik a fű miatt ülnek?” írta Musk a vasárnapi tweetjében egy mém mellett amely a következő üzenetet tartalmazta: “Az Egyesült Államokban emberek ülnek börtönökben fűért, miközben a kormány elcserél egy orosz háborús bűnöst, hogy egy női kosárlabdázót szabadítson ki ugyanezért.”

A Biden-kormány felajánlotta Viktor Bout, a “halálkereskedőként” ismert orosz fegyverkereskedő szabadon bocsátását Griner és Paul Whelan, a kémkedéssel vádolt egykori tengerészgyalogosért cserébe – írta a  CNN.

Elon Musk úgy véli, hogy a CBD „kamu”, Joe Rogan viszont helyreigazítja

Antony Blinken amerikai külügyminiszter múlt szerdán elismerte, hogy az Egyesült Államok “komoly javaslatot” tett a két amerikai szabadon bocsátására, de azt nem erősítette meg, hogy Bout-ot ajánlották-e fel a tárgyalásokon. Oroszország és az Egyesült Államok között még nem született megállapodás – jelentette csütörtökön a Reuters.

Elon Musk kiszabadítaná a kannabisz miatt elítélteket
Balra: Viktor Bout a “halálkereskedőként” ismert orosz fegyverkereskedő.

A vasárnapi tweet nem az első alkalom, hogy Musk bírálja az Egyesült Államok igazságszolgáltatási rendszerét amiért üldözi a kannabisszal kapcsolatos bűncselekményeket.

“A kannabisz árusítása a szó szoros értelmében vált súlyos bűncselekményből alapvető üzletté Amerika nagy részén, mégis sokan vannak még mindig börtönben. Ennek nincs értelme, ez nem helyes” – írta 2020-ban a Tesla vezérigazgatója a Twitteren.

Két évvel ezelőtt Muskot egy élő interjú során filmezték le füvet szívva a Joe Rogan Experience podcastban, hetekkel azután, hogy azt mondta a The New York Timesnak, hogy “a kannabisz nem segíti a termelékenységet”.KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok