Pennsylvania kormányzója el akarja engedni a kannabisszal kapcsolatos büntetéseket
körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Pennsylvania kormányzója, Tom Wolf és John Fetterman kormányzóhelyettes szeptember 1-jén bejelentette azt a tervet, miszerint kegyelmezni akarnak azoknak, akiket kisebb, nem erőszakos kannabisz-bűncselekmények miatt ítéltek el.

A kormányzói hivatal sajtóközleménye szerint a PA Marihuana Pardon Project egy egyszeri, nagyszabású kampány, amely szeptember 1. és 30. között fogadja az online kérelmeket.

Ha legalizálás nem is, de legalább börtönből szabadulás lesz

„Többször is felszólítottam a republikánusok vezette közgyűlésünket, hogy támogassa a rekreációs kannabisz legalizálását. Ez a felszólítás tőlem és Pennsylvania többi polgárától egyelőre viszont nem talált meghallgató fülekre.” – mondta Wolf egy nyilvános nyilatkozatában. „Amíg ennek eleget nem tesznek, elkötelezett vagyok amellett, hogy mindent megtegyek Pennsylvania polgárainak támogatásáért. Pontosabban azokért, akiknek kannabisszal kapcsolatos kisebb mértékű szabálysértés szerepel a büntetett előéletében. Ez a projekt több ezer pennsylvaniai lakosnak képes megkegyelmezni és felmenteni őket – a pályakezdő egyetemi diplomásokat, a nagyszülőket, akik útitársként szerettek volna utazgatni, vagy minden olyan pennsylvaniai lakost, akitől megtagadták az oly szükséges segítséget” – folytatta Wolf. – „Most itt a lehetőség.”

Becslések szerint az elmúlt évtizedekben elítélt pennsylvaniai laksok ezrei jogosultak a programra. A programba való felvétel feltétele, hogy az alábbi bűncselekmények közül legalább egy szerepeljen a nyilvántartásban:

  • kannabisz birtoklása
  • kis mennyiségű kannabiszt személyes használata

Azok a személyek, akik más bűncselekmények miatt nem kérhetnek kegyelmet a PA Marijuana Pardon Project keretein belül, egy szabványos kérvény benyújtásán keresztül kérhetnek kegyelmet. Ez a bop.pa.gov oldalon érhető el.

Csehországban 2024 januárjáig legalizálni szeretnék a kannabisz teljeskörű felhasználását

Egyenlőség a kenderesek számára is

„Senkit sem szabadna visszautasítani munka, lakhatást vagy gyermeke iskolájában történő önkéntes munka keresés közben valami régi kannabiszos ügy miatt. Főleg, mivel túlnyomó többségben nem is gondoljuk, hogy a kannabisznak törvénytelennek kellene lennie” – mondta Fetterman kormányzóhelyettes egy nyilvános nyilatkozatában.

2015-ös hivatalba lépése óta Wolf kormányzó 2098 kegyelmet osztott ki. Egy sajtóközlemény szerint ezek közül 326 a kannabiszhoz kapcsolódó erőszakmentes bűncselekmények gyorsított felülvizsgálatának része volt.

Bár a kegyelem teljeskörű kegyelem, a kegyelemben részesülteknek mégis a bírósághoz kell még fordulniuk a büntetés eltörlése érdekében.

A megosztó külsejű kormányzóhelyettes?

„Mindannyian tudjuk, hogy nem úgy nézek ki, mint egy tipikus politikus.” – nyilatkozta Fetterman egy cikkben. Elmondása alapján ez lehet az oka annak, hogy a tetoválásai az elsők, amire rákeresnek vele kapcsolatban az emberek az interneten.

Pennsylvania kormányzója el akarja engedni a kannabisszal kapcsolatos büntetéseket

A bal karomon a 15104 szám Braddock település irányítószáma. Ez az a település ami Fetterman és annak a közösségnek az otthona, amelyet már 15. éve polgármesterként szolgál. A feleségével Gisele-el együtt nevelik a gyerekeinket itt.

A jobb karján kilenc különböző dátum szerepel. Ezek, azon emberek halálának a dátumait ábrázolják, akiket erőszakkal öltek meg Braddockban Fetterman szolgálata alatt, 2005-től kezdve. Kilencből hét fegyveres haláleset volt.

„Valahányszor Braddock elveszített valakit, az a legrosszabb érzés volt számomra a világon.” – nyilatkozta Fetterman, majd azzal folytatta, hogy „Egy olyan szoros közösségben, mint Braddock, nagyon valószínű, hogy ismered az áldozatot és a családját. Polgármesterként hihetetlenül megrázó és személyes élmény ez – de semmi ahhoz képest, amin a családoknak kell keresztülmenniük.”

Záró gondolatok

Az olyan társadalmak, amiknek vezetői ilyen együttérző, emberi módon képesek gondolkodni példaként kellene, hogy szolgáljanak az olyan társadalmaknak, ahol a vezetők az emberség helyett különböző ideológiák mentén harcolnak és ezek fényében képesek akár a saját népüket is egymás ellen uszítani. Az egyik politikai taktika leáldozóban, a másik felemelkedőben. Amit viszont érdemes lenne tudatosítani, hogy az egyes rezsimeket az emberek tartják életben, vagy épp fojtják agyon. Nem célravezető az ujjal mutogatás.

Nem hagyhatjuk szó nélkül Pennsylvania nyíltan vállalt ‘prioritásait’ sem, ami szintén nagyon aktuális a magyar politika világában is: Iskolákat amik oktatnak, munkahelyeket amik fizetnek, kormányzást ami dolgozik

Harcolni mindig valamiért érdemes, nem folyamatosan valami ellen!

kiemelt kép forrása: Fetterman facebook oldala

 

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom