0

Ne szívd meg – Füves cigitől a börtönkapuig

Print Friendly, PDF & Email

Ne szívd meg – Füves cigitől a börtönkapuig

Cikkszám: KT_TA3FU Kategóriák: , EAN: 9786150087443

Ár: 3.980 Ft

Kosárba teszem
MIÉRT VÁLNAK AZ ALKALMI KÁBÍTÓSZER FOGYASZTÓK KERESKEDŐVÉ A JOG SZEMÉBEN?

Végre egy könyv, ami közérthetően ad képet a kábítószer helyzetről, és gyakorlati tanácsokkal segít a fiataloknak elkerülni a súlyos büntetést

Ha te is szeretnéd, hogy a betegek CBD olaját a társadalombiztosítás fedezze, támogasd küzdelmünket vásárlásoddal! Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal közvetve más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz bővebben.

Leírás

A kábítószer fogyasztás egyre fiatalabb korosztályt érint, és egyre több büntetőügy indul a 17 -25 évesekkel szemben, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem miatt. A kábítószer-kereskedelem miatt elítéltek száma 2015 óta csaknem meghétszereződött, és háromszor annyian kerültek börtönbe. Nem árulnak hétszer többen kábítószert, de megváltoztak a törvények. A huszonéves korosztály pedig nem tud róla, hogy válik alkalmi fogyasztóból büntetőjogilag kereskedővé és mit kockáztat, amikor beszerzi a haveri körnek a füvet.

A könyvből megismered a büntetőjogi következményeket, megtudod, hogy amit teszel, mit vonhat maga után. A mai napok valósága köszön rád, bírósági döntéseken keresztül ismerheted meg, hogy áll a magyarországi igazságszolgáltatás a kábítószeres cselekményekhez. Példákat láthatsz arra, milyen büntetéseket szabott ki a bíróság az egyes ügyekben, ahol akár a gyermekkori barátod is lehetett volna a vádlott. Vagy akár te magad is.

Mit nyújt neked a könyv?
  • Megtudhatod, mikor kerülheted még el kábítószer fogyasztás esetén a büntetést. Mikor mehetsz még elterelésre, melynek végén megszüntetik az eljárást és mikortól vezet már a bíróságra az út.
  • Tisztábban láthatod, hogyan leszel alkalmi fogyasztóból, akár fél év alatt, észrevétlenül kereskedő. Amit te segítségnek látsz, amikor baráti körben átadod a füvet, a büntetőjog szemüvegén keresztül már egy súlyos bűncselekmény.
  • Megérted, miként válik könnyen bűnszövetséggé a gyermekkori barátságod, ha nem vigyázol.
  • Konkrét bírósági döntéseken keresztül megismerheted a joggyakorlatot, hogy ne a saját károdon kelljen megtanulnod.
  • Megtudod, mit tehetsz, ha bajba kerülsz és eljárás indul ellened! Tanácsokat kapsz, hogy mit tehetsz és mit érdemes tenned, ha a rendőrségen kötsz ki.