0

A természetben minden egy teljes és utánozhatatlan egész része

Print Friendly, PDF & Email

Hemptouch - A természetben minden egy teljes és utánozhatatlan egész része - kendernövény - Kendertér
Érdekes, hogy a természet évről évre mindent összekapcsol, kiegészít és megteremt. Ez létrehozza a legkisebb részek tökéletes egészét, amiben semmi sem a véletlen műve. A természet erőssége és egyedisége minden termékünkben érezhető, amit természetes alapanyagokból állítunk elő. A természet évről évre formálja és alakítja a növények növekedését, színét, illatát és hozamát. Be kell lássuk, hogy teljes mértékben függünk attól, mit szán nekünk a természet a környezeti tényezők sorozata által.

Kendertér - hemp plant blog

Hogyan alkalmazkodnak a növények az időjárási körülményekhez?

A zord időjárás időszakában a növények nem képesek egyszerűen kiásni gyökereiket, és máshová, egy kellemesebb környezetbe költözni, ezért az évek során megtanultak túlélni és gyarapodni kevésbé kedvező körülmények között is. A növény környezetére adott minden válasza közvetlenül kapcsolódik a genetikai anyagukhoz és ez irányítja is ezeket a válaszreakciókat. A növények azoknak a feltételeknek a kiszolgáltatottjai, amelyeket a természet ad nekik.

Hogyan befolyásolja az aszály időszaka a növényeket?

A növényeknek gyakran kell szembenézniük a szárazsággal. A vízhiány komolyan veszélyeztetheti növekedésüket és fejlődésüket. A gyarapodás érdekében gyorsan kell megtalálniuk a körülményekhez való alkalmazkodás módját. A növények a vízveszteségre nagyon összetett módon reagálnak. Az évek során a növények természetes pajzsot hoztak létre, egyesek vastagabb és kevésbé áteresztő képességű levelek formájában, míg mások alacsonyabb növekedéssel és/vagy kisebb levelekkel reagáltak. Számos különféle reakció létezik, melyek mindegyike hozzájárul annak megváltozásához, hogy a növények hogyan növekednek illetve hogy hogyan képesek megvédi magukat. Az aszály időszaka gyakran a természetes növényi nedvek magasabb koncentrációjával jár, miközben az illat és a színek intenzívebbé válnak.

Hogyan befolyásolják a heves esőzések a növényeket?

Azokban az időszakokban, amikor heves esőzések vannak, a növények fokozott csapadéknak vannak kitéve, és ezért teljesen más körülményekhez kell alkalmazkodniuk, mint az aszály időszakában. A növényekben az aktív hatóanyagok, az illékony szerves vegyületek, az olajok, a klorofill és más építőelemek koncentrációja teljesen eltérően oszlik el a víztartalomnak megfelelően. Ezért a gyarapodáshoz a növényeknek teljesen más trükköket kell használniuk. Egy másik fontos tényező, amely veszélyezteti a növények egészségét és vitalitását nedves időszakban, a különböző betegségek, valamint a penész és más mikroorganizmusok megjelenése, amelyek jelentősen befolyásolhatják azok állapotát és fejlődését. Heves esőzések idején a növények természetes nedveinek kevésbé intenzív illata van, és maga a növény illata és színe is kevésbé karakterisztikus.

Kendertér - plant rain

A csapadék és a napfénymennyiség közötti egyensúly kulcsfontosságú

A víz és a nap – ezek hiánya vagy bősége – döntő szerepet játszanak a növényvilág növekedésében, színében, fényességében és életképességében. Az aszály, az áradások, a szél, a fagy és más szélsőséges időjárási viszonyok megkülönböztető nyomot hagynak minden évben. A betakarítást soha nem lehet teljes egészében megismételni, nem lehet előrelátni, és mindegyik betakarításnak megvan a saját maga varázsa.
Ez a változatosság, sokféleség és egyediség érezhető, szagolható és látható termékeinkben is, amelyek a mindenkori egyedi kendernek köszönhetően évenként kicsit különböző tulajdonságokkal rendelkeznek.
A szín intenzitása, az uralkodó illat és – utoljára, de nem utolsósorban – a természetes anyag mennyisége azok a tényezők, amelyeket a természetes körülmények változtatnak meg, és amelyeket a természetes termékek gyártói nem befolyásolnak. Abban viszont biztosíthatunk, hogy a készítményeinket mindig nagy gondossággal és figyelemmel, valamint az érzékeny bőrt szem előtt tartva készítjük.