0

Termelés és feldolgozás

Print Friendly, PDF & Email

A TERMESZTÉSTŐL KEZDVE A KÉSZ VÉGTERMÉKIG EGY KÉZBŐL.

MAGOK

Kezeletlen, csávázatlan és organikus gazdálkodásra engedélyezett magok.
Törvényileg előírt alacsony Δ9-tetrahidrokannabinolt (THC)

A BioBloom szántóföldeken elvetett kendermagok nincsenek kezelve, csávázva és organikus gazdálkodásra engedélyezettek. Kizárólag az EU által jóváhagyott és kormány által ellenőrzött fajtákat vetünk, amelyek törvényileg előírt alacsony Δ9-tetrahidrokannabinolt (THC) tartalmaznak. A Biobloom csak azokat a kenderfajtákat termeszti 110 hektár mezőgazdasági földterületen, amelyekről a tesztek szerint bebizonyosodott, hogy a legmagasabb kannabinoid tartalommal bírnak.

 
Kendertér - AnbauVerarbeitung1

TERMESZTÉS

Tanúsított organikus sortermesztéses gazdálkodási terület (hitelesített Bio Ausztria, Bio Svájc és Bio Magyarország)
Fenntartható gazdálkodás

A BioBloom egy kender-optimalizált termesztési technikát fejlesztett ki. Egy speciális szerves talajkeverék és szántástechnika, valamint rengeteg hely minden növény számára biztosítják, hogy minden egyes kender növényünk jól terjedhessen és fejlődjön. Ennek a kifinomult művelésnek az eredménye a rendkívül erős egészséges növények, amelyek alulról hüvelyk vastag fás törzsekkel és felül sűrű virágzattal rendelkeznek, magas kannabinoid és más értékes természetes kender összetevő tartalommal.
NÖVEKEDÉS

BioBloom kender növények nagyon robusztussá válnak és akár 4 (!) méter magasra nőnek.
Soha nem használunk műtrágyákat.

A kendermag vetésre a BioBloomnál április 28. és május 5. között kerül sor. “Az ideális idő az időjárás és a talajhőmérséklet függvénye” – magyarázza Stefan Denk, a BioBloom mezőgazdasági termelője és termelési igazgatója. 10 cm-es magasságig a növények fiatalkorban vannak és rendkívül érzékenyek. Ezután a BioBloom kender növények nagyon robusztussá válnak és akár 4 (!) méter magasra nőnek a speciális művelési módszernek köszönhetően. A növekedés során a kendermezőket kézzel tisztítjuk meg a gyomoktól, gyomirtók nélkül, és soha nem használunk műtrágyákat.

 

ARATÁS

Levélelemzést használunk a legjobb betakarítási idő meghatározására.
Kímélő, szabad levegőn történő szárítás.

Júliustól kezdve rendszeres elemzésekre kerül sor a BioBloom mezőkön. Így határozható meg az optimális betakarítási idő. A kendervirágtea növényeit korábban takarítják be, mint a CBD-cseppekhez szánt növényeket. A kizárólag kézi betakarítás augusztus végétől szeptember végéig zajlik. Ebben további 80–100 aratásban segédkező működik közre. A növényeket kézzel vágjuk, és a szárakról a virágokat még ott helyben különítjük el.

FELDOLGOZÁS

A tiszta kender virág kézi feldolgozása
A növény kímélő kezelése

A földek közvetlen közelében található a feldolgozócsarnok – ezáltal biztosítva a nagyon alacsony szén-dioxid-lábnyomot a BioBloom kender gazdaságban. A betakarítás után a kender virágát ismét megtisztítjuk, szárításra előkészítjük és kíméletesen szárítjuk. Ezután a magvakat kézzel szitáljuk ki a virágokból. A szerves kendervirágtea esetében a virágokat ismét még finomabbra szitáljuk, majd elemzik és külsőleg töltik. A BioBloom kendermagolaj esetében a szárított kendermagokat megtisztítjuk, meghámozzuk és hidegen sajtoljuk.
 

CO2 KIVONATOLÁS

A kivonatolás tanúsított laboratóriumban történik.
Szigorú minőségi kritériumoknak felel meg.

Megjegyzés: “A szén-dioxid kivonatolás egy különösen kíméletes módszer a növényi anyag extrahálására. Ennek a folyamatnak a következményeként a kender növény minden értékes és hasznos összetevője átkerül a végtermékbe.

A feldolgozott kender virágokat a németországi Nateco2 tanúsított laboratóriumába szállítjuk, ahol a legszigorúbb minőségi kritériumok szerint végzik dolgukat (www.nateco2.de). Ismételten elemezzük és teszteljük a növényi anyagot, mielőtt extrakritikus szén-dioxid-kivonatolással extrahálnánk. A szén-dioxid-kivonatolás különösen kíméletes módszer. A kender növény minden értékes és hasznos összetevője a BioBloom kenderkivonatokat tartalmazó végtermékbe kerül át.

KEVERÉS ÉS TÖLTÉS

Az extraktum keverése szerves kendermagolajjal történik a kívánt erősség alapján.
Ezt a keveréket töltjük megfelelő üvegcsékbe.
A keverés és palackozás végig hitelesített laboratóriumban történik!

ANALÍZIS

Rendszeres mintaanalízis.
Abszolút minőségbiztosítás.

A termelés minden szakaszában, a termesztéstől az egyedi termékekig, a legszigorúbb kritériumok alapján dolgozunk, annak érdekében, hogy garantáljuk a 100%-os minőséget ügyfeleink részére.

Kendertér - logo footer
Kendertér - logo@2x 300x175