körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A szintetikus kannabionidok hírhedtek – és bizonyos szintig rá is szolgáltak erre a státuszra. De valójában külöböző összetevők hatalmas és elképesztően diverz csoportjáról van szó – az illegális „dizájner drogoktól” kezdve a bizonyítottan terápiás értékű regisztrált gyógyszereken át – amelyek analóg hatásúak a természetes kannabinoidokkal – egészen olyan kísérleti fázisban lévő anyagokig, amelyekről jelenleg keveset tudunk. A szintetikus kannabionidok 4-HTMPIPO, AM-2232 BAY 38-721, JWH-302, WIN-55212-2 és hasonló neveket kaptak. Csak néhány kapott kereskedelmi nevet, például a Nabilone vagy az aljas “Spice” és “herbal”.

A szintetikus kannabionidok a hírhedtségüket a “Spice”-hoz hasonló “dizájner drogok” miatt szerezték, amelyek több halálesetért is felelősek voltak, illetve a médiában is pánikot keltettek a “legális bódulat” miatt. Több tanulmány is kimutatta, hogy sok ilyen jellegű “rekreációs” szintetikus kannabionoid komoly mellékhatásokat okozhat, beleértve a pszichózist is. Ugyanakkor ezeknek az anyagoknak a többsége továbbra is ismeretlen, ezért az emberi testre gyakorolt lehetséges hatásaik is.

OLVASS TOVÁBB

Valóság/legendák a szintetikus és izolált CBD-ről

Valóság/legendák a szintetikus és izolált CBD-rőlKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok