körülbelül 4 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ez egy gyorsan növekvő üzleti szektor, amelynek hatalmas potenciálja van a kontinensen, és a fejlett szakértelmünk hozzájárulhat ennek megvalósulásához – állítja Izrael

Afrika azt állítja magáról, hogy a kannabisz termesztése terén nagy potenciállal bíró feltörekvő régióként működik. Dél-Afrika, valamint a Lesothói Királyság és Zimbabwe által lépett a kontinens a piacra, és a hozzáértő befektetők már versenyeznek a helyükért. Az afrikai kannabiszipar jövőbeni helyzete azonban számos kihívással néz szembe: a következetes, fenntartható termékminőség biztosítása, a szabályozási bizonytalanság leküzdése és a társadalmi igazságosság támogatása hosszú távú szempontok, amelyeknek a jelenlegi döntések alapjául kell szolgálniuk.

Az afrikai legális kannabisz kilátásai

Dél-Afrika 2018-ban kezdte el engedélyezni az orvosi kannabisz gyártását és exportját, és várhatóan az ipar globális élenjárójává válik. Szeptemberben a dél-afrikai legfelsőbb bíróság által dekriminalizált személyes szabadidős használatra szánt kannabisz még jobban előmozdította az ország piacra lépését.

Az ENSZ közelmúltbeli felmérése szerint Afrikában évente több mint 10 000 tonna kannabiszt állítanak elő. Bőséges földterülettel, tapasztalt munkaerővel és a kannabisztermesztést elősegítő éghajlattal – ha legitimálják – a kannabisz hozzájárulhat a kontinens egészének gazdasági fellendüléséhez.

Miközben Afrika a kannabisz globális exportjára figyel, a helyi piacok szintén érdeklődést mutatnak. A kontinens szabályozatlan piaca becslések szerint 10 milliárd dolláros értéket képvisel. A Prohibition Partners társaság szerint a világ 30 olyan országa közül ahol a  kannabisz fogyasztás gyakorisága a felnőtt lakosság körében magas öt Afrikában van. Egyedül Nigériában 20 millió kannabisz fogyasztó van. Ez azt jelenti, hogy a legális kannabisz gazdasági növekedést idézhet elő a történelem során hátrányos helyzetű és kihasznált afrikai nemzetek számára.

A kannabisz által elősegített jólét megteremtésének lehetősége számos afrikai országot arra késztetett, hogy mérlegelje a szabályozásokon való változtatásokat. A Lesothoi Királyság, egy 2 milliós szuverén nemzet, amely minden oldalán Dél-Afrikával szomszédos, a kontinensen elsőként 2017-ben engedélyezte a legális orvosi kannabisz termesztését és kivitelét. Jelenleg számos ország – például Eswatini, Malawi, Zimbabwe és Uganda – vizsgálja a kannabisz orvosi vagy ipari felhasználásra történő termesztés legalizálását.

Mit kínálhat Izrael Afrika kannabisziparának?

Afrika exportpotenciálja a világ legnagyobb kannabiszvállalatait vonzotta, köztük a kanadai óriásokat, a Tilray-t és a Canopy Growth Corp vállalatokat. Noha a helyi piacokon történő jelentős terjedés és a globális export ígéretes, a kannabisz értékláncának helyben tartása, a fenntartható növekedés biztosítása és a hatékonyság javítása érdekében az infrastruktúra és a technológia fontos szerepet fog játszani.

Az izraeli szakértelem itt nyújthat előnyt. Mint „Startup Nemzet”, Izrael legnagyobb értéke a szellemi tulajdon (IP). A tehetség és a technológia egyvelege révén Izrael kannabisz-specifikus kínálata tökéletesen illik Afrika növekedési potenciáljához.

Izrael a fejlett kannabiszgyártási megoldások globális vezetője, ideértve az egyedi kinyerési technikákat, a növényminőség-ellenőrzési technológiát és az új szállítási platformokat. Ezáltal nagy költséghatékonyságot és szabványosítást kínálhatnak az Afrikai kannabiszipar növekedésének biztosítása érdekében. A közeljövőbeli kannabiszipar berobbanását feltételezve, az izraeli agrártechnikai társaságok már gyökereket vetettek Afrikában.

Ez a partnerség kölcsönösen előnyös: az izraeli vállalatoknak lehetősége van globális szinten bővülni, az afrikai termelők pedig élvezhetik az élvonalbeli kannabisztechnika és kutatások előnyeit, amelyek Izrael sajátjai. Egy másik ok, amiért az afrikai ellátási lánc integrálása különösen fontos, annak biztosítása, hogy a helyi vállalkozásokat és a munkavállalókat ne fosszák meg a végtermék profitjától. Izrael a társadalmi igazságosság előmozdításához azáltal járulhat hozzá, hogy elősegíti a kannabisz utómunkálatok infrastruktúráját és technológiáját.

Afrikai kannabisz globális hatása

A kölcsönös pénzügyi előnyökön túl az afrikai kannabiszgazdaságok és az izraeli technológia közötti partnerség célja az emberek segítése az egész világon. Az afrikai piac kibővítésével és az ellátási lánc fenntarthatóságának biztosításával a betegségek széles skálájával rendelkező betegek nagyobb hozzáférést élveznek a magas színvonalú, költséghatékony kannabisz alapú gyógyszerhez. Ennek a növekedésnek azonban támogatnia és védenie kell a helyi érintett felek érdekeit, ideértve a mezőgazdasági dolgozókat, a helyi betegeket és a kannabisz kis vállalkozásokat.

A kannabiszból származó új gyógymódok befolyásolják a globális egészséget, mivel számos kutató és politikai döntéshozó alátámasztja a kannabinoid gyógyszerek hatékonyságát epilepszia, AIDS és kemoterápia tüneteinek, valamint ízületi betegségek kezelésében. A virágzó afrikai kannabiszipar előnyei túlmutatnak a gazdasági növekedésen. Az afrikai piac a nagybani orvosi kannabisz és a kannabiszból előállított termékek fő forrásává válhat, és az izraeli kannabisz szakértelem hozzájárulhat ennek eléréséhez, miközben elősegíti a fenntarthatóságot és a társadalmi igazságosságot.

forrás: https://blogs.timesofisrael.com/with-israel-as-partner-africa-can-turn-cannabis-into-an-economic-game-changer/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok