körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Az hogy jó páran számoltak be gyógyulásról az nem számít, attól még nem gyógyszer, mert általában véve nem mondható el, hogy mindenkin segítene?
Bezzeg a ma elfogadott kemoterápia meg társai. Azok elfogadott gyógykezelések, pedig a betegek nagyja azt sem éli túl…

Mindenesetre örülünk neki, hogy a média egyáltalán foglalkozik a témával így eljut az emberekig az információ

Mi a fene van a kannabiszban?

A kannabiszban úgynevezett kannabinoidok vannak, ez egy összefoglaló név egy vegyületcsoportra. A marihuánában eddig 113-félét azonosítottak ezek közül, de vannak szintetikusan előállítható variációk is. A két legfontosabbat a THC és a CBD rövidítésekkel jelölik, előbbi a fő pszichoaktív hatóanyag (vagyis ettől érzi magát jól, aki marihuánát fogyaszt), utóbbi ezt a hatást tompítja, de emellett is van még mind a kettőnek egy csomó hatása. A testünkben kétféle receptorhoz kapcsolódnak a kannabinoidok, és ezeken keresztül fejtik ki a hatásukat, ezeket CB1-nek és CB2-nek nevezik. Előbbiek az agyban és az idegrendszerben laknak, utóbbiak az immunrendszer részei. És hogy még bonyolultabb legyen a dolog, a testünk maga is előállít a kannabinoidokhoz nagyon hasonló anyagokat, ezeket endokannabinoidnak hívjuk, ugyanezekkel a receptorokkal állnak kapcsolatban, és fontos szerepük van az idegrendszer, az emésztés, a keringés és az immunrendszer működtetésében.

OLVASS TOVÁBB

https://index.hu/tudomany/2018/01/02/tenyleg_gyogyitja_a_marihuana_a_rakot/

§ THIS IS A SHARED CONTENT! We take no responsibility for the legality of the text and images of content from external sources appearing on our site. If you feel that the content violates any copyright, please contact us so that we can remedy the violation and remove the content. – EZ EGY MEGOSZTOTT TARTALOM! Az oldalunkon megjelenő külső forrásból származó tartalom szövegének, képeinek jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk. Ha úgy érzed, hogy a tartalom szerzői jogokat sért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a jogsértést orvosolni tudjuk, és a tartalmat eltávolíthassuk.
§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom