körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Mi lenne, ha a mai műanyagok olyan anyagból készülnének, amely nemcsak fenntartható, de nem is toxikus? Jelenleg a műanyagjaink olajból készülnek, ami azt jelenti, hogy gyártásukkal nem csak hogy toxikus vegyszereket bocsátunk a légkörünkbe, hanem még telítjük is a környezetünket biológiai úton le nem bomló termékekkel.

A probléma megoldására egy Ausztráliából származó cég ígéretes terméket hozott létre, a Zeoform nevű terméket, amelyet teljes egészében vízből  és a kender növényekből nyert cellulózból készítenek. Ez azt jelenti, hogy ez a fajta műanyag nemcsak környezetbarát ami az előállítást illeti, hanem ráadásul biológiailag lebomló is!

Ahogy a weboldalukon szerepel:

Zeoform egy forradalmi anyag, amely mindent megváltoztat. Cellulózrostból és vízből készül és semmi másból! Szabadalmaztatott eljárásunk a cellulózszálakat egy szuper erős csúcstechnológiás formázható anyaggá alakítja, amely ezáltal sokféle termékké konvertálható. A ZEOFORM 100% -ban ártalmatlan, biológiailag lebomló, és megköti a hulladékból származó szént gyönyörű, funkcionális formákká alakítva azt.

Zeoform elmondása alapján a termékük nagyon tartós és csak a hidrogénkötés természetes folyamatán alapszik, ami akkor történik meg, amikor a cellulózszálakat vízzel keverik. Nincs szükség ragasztóra vagy kötőanyagra, mert a létrehozott kötés önmagában nagyon erős. A végső anyag szinte bármilyen alakúvá formálható, vágható és megmunkálható továbbá fúrható, csavarozható, szegezhető és ragasztható csakúgy, mint a fa illetve a fa kompozitok. Színezhető/festető és bármilyen módon elkészíthető az alkotók kénye kedve szerint.

Az anyag eredendően víz- és tűzálló, viszont mindkét területen még tovább fejleszthető, az alapanyagok apró módosításaival. A Zeoform bármivé alakítható, autó-alkatrészektől a papírig, továbbá sablonok, bútorok, de akár hangszerek is készíthetők belőle – a lehetőségek jóformán végtelenek.

A kender hangja:

Az anyag praktikussága miatt a vállalat reméli, hogy hamarosan kibővítheti szabadalmaztatott technológiáját, és megkezdheti gyártási engedélyek kínálatát nagyobb létesítmények számára szerte a világon. Mivel az infrastruktúra, ahol az ilyen típusú termékek gyárthatók, már több felé ki van építve, a váltás a jelenlegi fenntarthatatlan és mérgező gyártási technológiákról nagyon valószínű, és kiemelt prioritásúnak kellene lennie, különös tekintettel környezetünk állapotára. Valószínűleg jelentős veszteséget jelenthet ez a olajipar számára, de itt az ideje, hogy magunkat és a környezetünket a haszon elé állítsuk!

A cég honlapja: https://www.zeoform.com/


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok