Reebok új kender sneakert dobott a piacra
körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A tornacipőgyűjtők egy új, fenntartható, kenderből készült modellt húzhatnak ki a bakkancslistájukról. A Reebok és a londoni székhelyű streetwear márka, a Maharishi második együttműködésüket jelentették be: a Maharishi x Reebok LT Court Hemp-et, ami a Reebok Court klasszikus stílusának kifinomult vintage vonalát képviseli. Maharishi az 1990-es évek óta használ kenderrostot az általuk alkalmazott szövetekben a kollekcióik gyártásánál.

Az álcázás mintáit gyakran alkalmazó Maharishi „pacifista megközelítést alkalmaz a katonai szintű haszonelvű tervezés közben”, miközben megőrzi a természet iránti tiszteletét, egyúttal a technológiát is alkalmazza.

A cipő külső talpa katonai zöld színű gumiból van és kréta színű középtalppal rendelkezik, illetve törtfehér kenderszövet felső réteget kapott. A cipő puha velúr sarokkal és frottír béléssel, Maharishi logós ívkötéssel rendelkezik.

Egy sajtóközlemény szerint a Maharishi x Reebok LT Court Hemp e hét péntektől, október 28-ától, kizárólag a Maharishi kínálatában érhető el, majd november 7-étől a Reebok.com-nál és egyéb kiskereskedőknél szélesebb körben is megjelenhet.

„Ez egy újabb nagyszerű lehetőség számunkra, hogy beépüljünk a Reebok klasszikusok gazdag archívumába” – mondta Hardy Blechman, a Maharishi alapítója.

Blechman 1994-ben alapította a Maharishit. A „Maharishi” szó szerinti fordítása szanszkrit nyelvről a „nagy látnok”, utalva a márka azon céljára, hogy tartós és etikusan előállított ruhadarabokat készítsen kenderből és más szerves szálakból.

Kenderhús, te kipróbálnád?

„Az LT Court nagyszerű szabadidős félcipő a Reebok 80-as évek archívumából” – zárta gondolatait Blechman. „A kender és a minimalista dizájn használatával ez a darab hű marad mind a Maharishi, mind a klasszikus Reebok stílushoz.”

Az LT Court stílust az 1980-as évek sportcipői ihlették. A sarok, a lábujjvédő és a cipőfűző befogadó részek mind 100%-ban velúrból készültek.

Tavaly júniusban a Maharishi és a Reebok a Classic Legacy AZ-t „visszafogott” militarista színekben adták ki. Jelenleg az LT Court Hemp van úton, miután megjelent a Maharishi FW22 kollekciója.

„A kender a Föld legsokoldalúbb, legellenállóbb és legfejlettebb növényei közé tartozik, ami különösen fontossá teszi ezt Maharishi számára, mint médiumot a termékeik megalkotásához” – tette közzé Maharishi az Instagramon. „Ez egy erős természetes rost, amely természetes módon áll ellen a kártevőknek, így csökkenti a káros növényvédő szerektől való függőséget. A betakarítást követően lebomló gyökerei gazdagítják és erősítik a talajt, amelyben nőtt.”

A cipész így folytatta: „A Maharishi etikus, tartós és környezetbarát ruházati termékek gyártására irányuló folyamatos erőfeszítéseinek bizonyítékaként a massachusettsi székhelyű, brit alapítású sportruházati céggel való második együttműködés eredményeként az LT Court katonai színű gumitalpat, kréta színű középtalpat és törtfehér kenderszövet felsőrészt kapott. A Maharishi LT Court Hemp természetes, visszafogott képet nyújt a 40 éves szabadidős félcipő modellről.”

A High Snobiety beszámolója szerint „… Maharishi gyártással kapcsolatos mély tudásának köszönhető ez a csoda – amikor pedig ez egy másik márka légkörében érvényesülhet, az eredmények hihetetlenek.”

A kenderruházat nem csak a divatosságról vall – a kender, mint növény, „szénharcos”. A kendernövények más fákhoz képest gyorsabb ütemben segítik a CO2 felszívódását a légkörből. Vízhiányos helyeken a kender sokkal kevesebb vizet is fogyaszt, mint a fák. A kender regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, képes visszaállítani a talajban található létfontosságú tápanyagokat. Rengeteg más oka is van annak, hogy Maharishi a kenderszövettel kapcsolatos kutatásai túlmutatnak a divaton.

Fotók: Reebok jóvoltából

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom