A kender hangja - zene segítségével képeztek le egy fejlődő kendermezőt
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az újonnan indított Hemp FM egy francia kendertermező hangjait sugározza.

Egy mezőnyi kendernövény ami Párizstól egy órányira található kavarog a szélben. Agoria zenészei, Nicolas Becker Oscar-díjas hangtervező és Nicolas Desprat biofizikus érdekfeszítő munkájának köszönhetően ráhangolódhatunk és meghallgathatjuk, hogy ez a mező most milyen dallamon vibrál.

Nevezzük nyugodtan a növényvilág rádiójának: A Hemp FM újszerű fordulat a kannabisz iránti elkötelezettségünkben.

“A Párizsban található Le Chateau du Marais kenderterületéről kinyert adatok alapján a Hemp FM utazást kínál a kender termékenységébe, és lehetővé teszi számunkra, hogy az élő helyi ökoszisztéma mikroszkopikus összefüggéseire hangolódhassunk.” jelentették be a médiában.

A kendert szinte bármivé átalakító „Zeoform”

A csapat a talajból gyűjtött adatokat, különös tekintettel a kender növények alatti baktériumok mozgására. Ezeket az adatokat – a növények légzésétől kezdve a fotoszintézisig – ezután hanghullámokká alakították át. Az eredmény hasonló a bálnahívásokhoz vagy a vándorló madárdalhoz: bepillantás a helyi ökoszisztéma önmagával történő kommunikációjának ritmusába.

Ha nem más, akkor ez egy nagyszerű pihentető és ambient háttérzene bármilyen munkához, amit épp végzel. A műsor itt hallgatható meg. Nekünk kimondottan tetszik, igazán megnyugtató háttérzaj.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok