körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabigerol (CBG) a kannabisz egy nem pszichoaktív hatóanyaga, azt már tudjuk róla, hogy vérnyomáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Most azonban a kanadai McMaster Egyetem kutatásából kiderült, hogy antibakteriális tulajdonságokat is rejthet, méghozzá olyan erősöket, hogy a jelenlegi rezisztens baktériumok ellen is hatásos lehet – írja az IFL Science.

A kutatók állatkísérleteken tesztelték, hogy vajon a kannabigerol hatásos-e az egyik leggyakoribb, súlyos kórházi fertőzéseket okozó baktérium, a Staphylococcus aureus (MRSA) ellen. Kiderült, hogy legalább annyira hatékony, mint az erős antibiotikum, a Vankomicin, és később akár fel lehet használni kezeléseknél is.

Az ACS Infectious Diseases tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutatók a Cannabis sativa növényből kinyert 18 molekulát vizsgálták, köztük a CBD-t és a pszichoaktív THC-t is. A CBG mutatott ígéretes eredményeket, így ezzel folytatták a kutatásokat.

OLVASS TOVÁBB

Antibiotikum készülhet a kannabiszból | 24.hu

Antibiotikum készülhet a kannabiszból | 24.huKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok