körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az Amerikai Virgin-szigetek (USVI) kormányzója ebben a hónapban rendkívüli ülésszakot hív össze a jogalkotókkal, hogy fontolóra vegye a felnőttkori kannabisz legalizálását.

Ha a Tanács, az Albert Bryan Jr által javasolt intézkedést elfogadja, akkor Guamot és az Északi-Mariana-szigetek Nemzetközösségét követve az USVI a kannabisz legalizálásának harmadik  területévé válik az Egyesült Államokban.

“Ez a módosítás szabályozott rendszert hoz létre, felpörgeti a turizmust és növeli az adóbevételeket a Virgin-szigetek kormányának” – mondta Bryan egy sajtótájékoztatón, a kannabiszt “új forradalomként említve, amely sikeressé teheti az országot”.

A jogalkotó erre a módosításra, amit december 18-án akarnak véghez vinni, a terület jelenlegi orvosi kannabiszprogramjának kiegészítéseként tekinti. Bryan még az év elején jelezte ezt a meglévő irányelvet a törvény előtt, bár azt még nem teljesítették, mivel a szabályozó testület kinevezései akadályozták a jogalkotást.

Hogyan néz majd ki az USVI potenciális felnőttkori felhasználási piaca?

Az új javaslat alapján, amelyről először a Vibe High számolt be, a 21 évesnél idősebb embereknek engedélyt kell szerezniük az illetékes területtől a kannabisz megvásárlásához és termesztéséhez. A kormányzó a jogszabályok megvitatásakor nem használta a szabadidős kifejezést, hanem inkább az engedélyeket „vény nélküli”-nek vagy „nem gyógyászati célú”-nak nevezte. Az orvosi kannabisz program változatlan marad.

A kormány előrejelzése szerint 20 millió dollár éves adóbevétel várható a felnőttkori programból. A kannabiszt 30 százalékkal adóztatnák, a bevétel pedig így oszlana: 75 százalék menne a kormányzati nyugdíjrendszerre, 20 százalék az időskorúak kezdeményezéseinek finanszírozására és öt százalék a terület Kannabiszszabályozó Hivatalára.

“A valóság az, hogy eljött az az idő, amikor cselekednünk kell” – mondta Bryan. “Olyan finanszírozási forrásra volt szükségünk, amelyre támaszkodhatunk.”

A turizmus várhatóan szerepet játszik a kannabiszból származó bevételek megteremtésében. A terület a látogatók számára “napi bérleteket” kínál majd a kannabisz felnőtt kori használatához. “Az emberek pihenni vagy nyaralni jönnek ide” – mondta Bryan, megjegyezve, hogy a turistáknak napi 10 dollárt kellene fizetniük ahhoz, hogy élvezhessék az USVI legális kannabiszrendszerét. “Vannak olyan termékeink, amelyekhez otthon hozzászoktak.”

“A csúcson évi 2,1 millió látogató jön ide.” – mondta. “10 dolláros bérlettel, és mondjuk azzal számolva, hogy a látogatók 10 százaléka szív kannabiszt, ez 2 millió dollár csupán egy nap leforgása alatt.”

A törvényjavaslatba olyan részeket is iktattak, melyek célja a hazai gazdálkodók támogatása azáltal, hogy a forgalmazóknak a kannabisz 70 százalékát helyi termelőktől kell beszerezniük, állítja a Vibe High.

“Az egyik dolog amiért küzdöttünk, annak biztosítása volt, hogy a múltban a kannabiszhasználat miatt áldozatul esetteket felmentsük a büntetéseik alól” – mondta Bryan, a korábbi nyilvántartások megszüntetését a törvényjavaslat “kulcsfontosságú elemének” nevezve.

A jogszabály továbbá ösztönzi a kannabisz előnyeinek a kutatását, és elismeri a növényt a Rasztafari vallás szentségeként.

forrás: https://www.marijuanamoment.net/u-s-virgin-islands-governor-directs-lawmakers-to-consider-marijuana-legalization-in-special-session/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok