körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A nova-Institute GmbH szervező bejelentette, hogy az Európai Ipari Kender Szövetség (EIHA) éves konferenciája, a folyamatban lévő koronavírus-járvány miatt, idén júniusban kizárólag online kerül megrendezésre.

“A gyorsan növekvő kenderágazatnak most több információcserére és megbeszélésre van szüksége, mint valaha” – mondta Michael Carus, a Nova vezérigazgatója. Nem látjuk annak okát, hogy a jelenlegi válság miért kellene, hogy hátráltassa az ipari kender lehetőségeinek fejlődését.

Visszaigazolt előadók

Az idei konferencia kapcsán, amely június 16-17-én kerül megrendezésre, 30 szakértő előadó igazolta vissza jelenlétét. Szó lesz a rostok, takarmányok, magvak, olajok és a CBD területén elért legújabb fejleményekről. Az alkalmazásai a textileket, az építőanyagokat, a csomagolásnál és az autóiparban felhasznált biokompozitokat, élelmiszereket és étrend-kiegészítőket, takarmányokat és gyógyszereket foglalják magukba.

A 17. éve megrendezésre kerülő EIHA Közgyűlés a világ leghosszabb ideje tartó kenderipari rendezvénye, ami évente vonzza az ipar vezetőit, fő szereplőit és a befektetőit.

Az év terméke

Az idei konferencián sem fog hiányozni “Az év kenderterméke” verseny. A zsűri, amely a Nova-Intézet képviselőiből és az esemény szponzoraiból áll, hat döntőst jelöl ki, majd a konferencia résztvevői szavazzák meg a győzteseket.

Carus szerint a biológiai anyagokkal és a biogazdasággal kapcsolatos kutatásokat végző és számos konferenciát szervező nova-Institute két sikeres online konferenciát szervezett az elmúlt két hónapban, és előreláthatóan 50 különböző országból akár 500 résztvevő is jelentkezik majd az idei online kender konferenciára. Tavaly 49 országból 415 résztvevő vett részt a kölni EIHA konferencián.

A regisztráció díja erre a kétnapos online eseményre 250 €.


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom