Az orvosi kannabiszhoz való hozzáférés csökkenő alkoholeladásokhoz köthető
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Health Policy folyóiratban megjelent adatok szerint az orvosi kannabisz használatának adoptálása az alkoholeladások komoly csökkenésével járt Kanadában.

Egy kanadai kutató nyolc éven keresztül értékelte az orvosi kannabisz legalizálása és az alkohol kiskereskedelmi értékesítése közötti kapcsolatot az ország különböző régióiban.

A szerző megállapítása a következő volt: „Ez a tanulmány jelentős negatív összefüggést talált a legális orvosi kannabisz-eladások és az italbolti alkoholeladások között: minden kannabisz eladásból befolyt dollár átlagosan 0,74 és 0,84 dollár között csökkentette az alkoholeladásokból befolyt pénz mennyiségét. A negatív összefüggés jelentős volt számos alternatív modellezési lehetőség tekintetében.”

„Közegészségügyi szempontból az eredmények azt is jelzik, hogy az alkohollal összefüggő egészségügyi hatások csökkentése részben ellensúlyozhatja az esetlegesen kannabiszhoz kapcsolódó megnövekedett egészségügyi hatásokat, amelyeket a legalizálás okozhat.” – következtetett a kutató.

A hely, ahol az alkohol illegális a kender pedig teljesen legális

Az amerikai italeladások 2017-es elemzése hasonló visszaesést mutatott az alkoholeladások terén az orvosi kannabisz legalizálására vonatkozó állami törvények elfogadását követően, akárcsak a Youth Risk Behavioral Survey adatainak 2021-es értékelése. Ezzel szemben egy újabb tanulmány, amely a rekreációs kannabisz használat legalizálására vonatkozó törvények hatását értékelte az Egyesült Államokban, összefüggést talált a 21 éves és időseb korosztály körében a fokozott alkoholfogyasztás terén.

Fotó: https://www.pexels.com/hu-hu/@rodnae-prod/


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom