körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy friss ukrajnai közvéleménykutatás szerint a válaszadók 65%-a támogatja a kannabisz legalizálását súlyos betegségek esetén.

Az október 26-i ukrajnai helyi választásokkal párhuzamosan végzett közvéleménykutatás szerint a válaszadók 65%-a támogatja az orvosi kannabiszhoz való hozzáférést a súlyos betegségektől szenvedők esetében.

Bár a közvéleménykutatást Volodimir Zelensky elnök kezdeményezte, ennek nincs jogi következménye. Sokan kritizálják azonban, hogy a közvélemény-kutatás nem tükrözi pontosan a közvéleményt, mivel ez a szavazóhelyiségek mindössze 55%-ában kapott teret.

Tavaly Zelensky késleltette az orvosi kannabisz legalizálását azzal az indokkal, hogy az országnak magasabb prioritásai is vannak. Ennek ellenére elmondta a Kyiv Postnak, hogy Ukrajnában sokan akarnak üzleti tevékenységet folytatni kannabisszal.

“Ezt azonban csak akkor tudjuk megvitatni, ha tudjuk, hogy valóban orvosi kannabiszról beszélünk” – nyilatkozta anno. Megválasztása előtt Zelensky az Unian hírügynökségnek adott interjúban kifejezte támogatását az orvosi kannabisztermékek iránt.

 KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok