körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A CanvaLoop ruházati cég a múlt héten egy sajtóközlemény során jelentette be a SLOW Jeans érdekében indított Kickstarter-kampányuk kezdetét. A kollekció farmerjei a Himalájai kender növényekből készülnek majd. CanvaLoop mint vállalkozás a környezeti fenntarthatóságra, a funkcionalitásra és a társadalmi befogadásra összpontosít.

Kendertér - f1df20805dafb3083fd98e48012f1815 original

“Mivel egy olyan családi vállalkozás részese voltam, ami már több mint 40 éve a szintetikus textiliparral foglalkozik, saját szememmel láttam a divat környezetre gyakorolt ​​hatását” – mondta Shreyans Kokra, a CanvaLoop alapítója és vezérigazgatója, aki 2016-ban kezdett el foglalkozni a kenderből történő fenntartható divatanyag előállításával.

Fenntarthatóbb, mint a pamut

A fenntartható anyag kiválasztásával és az ökológiai termelési technikák segítségével a SLOW Jeans célja, hogy elkerülje a gyártás során keletkező hulladékot. Alapanyaga a Himalájai kendernövények rostja, amely évezredek óta természetes módon nőtt ott emberi beavatkozás nélkül, és ami lényegesen kevesebb vizet fogyaszt, mint a gyapot. Valójában a vállalat megállapította, hogy a kender alapú farmer felhasználásával farmerenként akár 3500 milliliter vizet is meg lehet takarítani. A SLOW farmerek továbbá akár négyszer tartósabbak, mint a normál Denim-farmerek.

„Amikor felfedeztem a kendert, rájöttem, hogy a szálai képesek a hagyományos textíliákat sokkal fenntarthatóbb alternatívaként helyettesíteni. A következő kihívás egy megfelelő technológia kifejlesztése volt, hogy az alapanyagot lágy szálakká alakítsuk. Amikor készen álltunk, az jutott eszünkbe, hogy hogyan lehetne a legjobban felhasználni a szálakat. Itt jött képbe a SLOW Jeans ”- magyarázza Kokra a sajtóközleményben. A farmer kezdetben három klasszikus színben lesz kapható: fekete, indigó és égkék.

A CanvaLoop egy olyan vállalat, ami az alternatív szál- és anyagtudománnyal foglalkozik. Olyan növényekből készítenek textilszálakat, mint a mezőgazdasági hulladékok, a kender és a banán. A szálak környezetbarátak, etikai irányelvek szerint készülnek, és magas szintű funkcionalitást kínálnak. A CanvaLoop célja a fenntarthatóság megteremtése alternatív szálak létrehozása segítségével.

Támogasd te is a projektet és további részletek itt: https://www.kickstarter.com/projects/slowbycanvaloop/slow-high-performance-himalayan-hemp-jeans

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok