Az éhes juhnyáj több mint 600 font gyógykendert zabált fel
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Egy birkanyáj a múlt héten kissé eltérő étrendet követett, miután több mint 600 font (272kg) kannabiszt ettek meg.

A gyanútlan növényevők éhségüket akarták csillapítani, amikor véletlenül egy közelben lévő üvegházban növő gyógykender nagy mennyiségére bukkantak majd azt módszeresen elfogyasztották.

Almyros városa közelében, Thesszáliában, Görögországban egy üvegházban gyógyszernek szánt kendert termesztettek, amikor az állatok, a Daniel vihar utáni következményekkel küszködve, véletlenül bevonultak. A vihar Európa valaha volt legnagyobb havi csapadékmennyiségét hozta. A szüntelen esőzések árvizeket és földcsuszamlásokat okoztak a középső régióban, elárasztva utakat, hidakat és megbénítva a létfontosságú vízellátást. Az áradás elől menekülve a birkák az üvegházba vonultak és közel 600 font kendert fogyasztottak el.

A megdöbbent pásztor azzal szembesült, hogy nyája “furcsa viselkedést” kezdett tanúsítani. Az üvegház tulajdonosa a helyi TheNewspaper.gr weboldalnak a  következőket nyilatkozta: “Nem tudom, sírjak-e vagy nevessek. Volt már hőhullám, aminek  következtében sok termést veszítettünk. Voltak az árvizek, itt majdnem mindent elvesztettünk. És most ez… A nyáj betért az üvegházba és lelegelte azt is, ami még maradt. Őszintén, nem tudom mit mondjak.” Egy görög hírforrás idézte Yannis Bourounist, a gazdaság tulajdonosát, aki egy helyi rádiós újságírónak mondta: “Zöld dolgot találtak enni”, mielőtt hozzátette, hogy a birkák ezután “magasabbra ugrottak, mint a kecskék, ami sosem fordul elő.”

2017-ben a görög kormány legalizálta a kender gyógyászati célú használatát. 2023-ban Görögország avatta fel első orvosi kannabisz termelő üzemét. A kender orvosi célú termesztése nagyon szükséges gazdasági lehetőségeket kínált az ország számára.

500 kilogramm kannabisz elfogyasztásával vádolja az indiai rendőrség a patkányokat

Ezután a vállalatok jelentős beruházásokba kezdtek az országban. A görög kormány tisztviselői szeretnének kihasználni a lehetséges gazdasági előnyöket, és jogi keretet hoztak létre a kannabisz termesztésére, feldolgozására és exportjára.

A kendert megoldásként látták néhány olyan kihívásra, amelyekkel a görög gazdák szembesülnek, akik az elmúlt években csökkenő profitot tapasztaltak a hagyományos mezőgazdasági termékek esetében. Az állatok számára a magas THC tartalmú kender fogyasztása rendkívül veszélyes lehet, akárcsak azt a kutya esete is mutatja, amelyik véletlenül elfogyasztotta gazdája teljes készletét.

Mindeközben néhány tudós még arra is kíváncsi volt, hogy mi történik, ha az állatoknak kannabiszt adnak enni. 2022-ben a tejelő tehenek esetében, akiknek étrendjében ipari kender is szerepelt, több fizikai és viselkedési változást is tapasztaltak, beleértve a fokozott ásítást, nyáladzást és bizonytalan mozgást.

foto: N-sky / Shutterstock.com

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom