körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
  • A gyapotot a rovarirtók intenzív használata miatt a világ legszennyezettebb növényének tekintik. Az Egyesült Államokban 2014 és 2018 között az Aldicarb, a gyapot második legkeresettebb rovarirtója, és egyben a legmérgezőbb anyag is az emberre és a vadonélő állatokra, használatát fokozatosan megszüntették, miután 16 állam jelentette jelenlétét a talajvizekben. Az Aldicarb-ot azonban 25 országban továbbra is használják.
  • Világszerte a gyapot a megművelt föld 2,5%-át veszi igénybe, a gyapottermelők pedig a világ rovarirtóinak 16%-át használják fel. Az Egyesült Államokban a hagyományosan előállított gyapotnál a 10 leggyakrabban használt peszticid közül nyolcat az Egészségügyi Világszervezet mérsékelten vagy nagyon veszélyesnek minősített.
  • A gyapot a világon termelt négy legfontosabb GMO növény egyike, ide tartoznak továbbá a szója, a repce és a kukorica. A GMO gyapottermelés a globális növénytermesztésben a kilencedik helyet foglalja el.
  • Az USDA felmérése szerint 2010-ben az amerikai gyapot átlagosan 90%-át géntechnológiával módosították. A vizsgált tizenegy pamuttermelő állam kilencében azonban az összes gyapot 95–98%-át módosították géntechnológiával. (Forrás az USDA Gazdaságkutató Szolgálata, 2011. július 1.) 

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok