Az Egyesült Államok legértékesebb terményei közé tartozik a kannabisz
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Leafly.com és a Whitney Economics által közzétett elemzés szerint a 2021-ben betakarított államilag legális rekreációs kannabisz nagykereskedelmi készpénzértéke több mint 5 milliárd dollár volt, így az ország hatodik legértékesebb haszonnövénye lett. Csak a kukorica, a szójabab, a széna, a búza és a gyapot hoz több pénzt nagykereskedelmi szinten.

Három államban – Alaszkában, Massachusettsben és New Jerseyben – a legális piac számára termesztett kannabisz az „első számú legértékesebb növény” lett.

Gondoltad volna? Új-Mexikó kannabisz betakarítása magasabb értéket képvisel, mint a híres paprika termésük

2022 októberétől a felnőttek 15 államban szerezhetnek be kannabisztermékeket állami engedéllyel rendelkező kiskereskedelmi üzletekben. A jelentés megállapította, hogy ez a 15 állam 13 297 aktív, legális kannabiszfarmot támogat, amelyek több tízezer főállású munkavállalót foglalkoztatnak.

A szerzők azt is megállapították, hogy ezekben az államokban termesztett kannabisz teljes mennyisége 24 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami 2021-ben összesen 2834 tonnának felelt meg.

“A kannabisz legalizálása és szabályozása több munkalehetőséget, nagyobb adóbevételt és biztonságos hozzáférést biztosít a kiváló minőségű termékekhez, egyre megfizethetőbb áron” – mondta Jax James, a NORML munkatársa. “Ezek a gazdasági adatok ismét rámutatnak, hogy a legalizálás miért előnyösebb politikai megoldás, mint a büntetőjogi tilalom.”

Kannabiszból több adó folyik be, mint alkoholból és cigarettából

Annak ellenére, hogy a kannabisz Amerika legértékesebb mezőgazdasági terményei közé tartozik, a legális kannabiszpiac résztvevői továbbra is számos, az iparágra jellemző akadállyal szembesülnek, mint például a túladóztatás, a banki vagy hitellehetőség hiánya, a magas biztosítási ráták és a magas engedélyeztetési díjak. Ezenkívül az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma nem gyűjt adatokat a kannabisz előállítására és értékesítésére vonatkozóan, és az állami ügynökségek sem teszi ezt meg.

„Itt az ideje, hogy véget vessünk a kannabisztermesztéssel kapcsolatos megbélyegzésnek” – fejezték be a jelentés szerzői. „Túl sok állami mezőgazdasági ügynökség és döntéshozó kezeli még mindig megvetéssel a kannabisztermesztőket. Egyes gazdálkodáshoz való jogról szóló törvények kifejezetten kizárják a kannabisztermesztést. A legtöbb kannabisztermesztőnek – a törvény értelmében – el kell rejtenie termését a nyilvánosság elől, mintha már egy levél puszta látványa is mérgezést okozna. Ezeket a tisztességtelen és szükségtelen intézkedéseket egy olyan legális terménnyel szemben alkalmazzák, amely minden olyan államban, ahol legális a rekreációs használat az egyik legfontosabb mezőgazdasági terménynek számít.”

A Leafly teljes elemzése itt érhető el.

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom