Az USDA 5 millió dollárt ad a tennessee-i kenderiparnak klíma-intelligens rostok fejlesztésére
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) a közelmúltban 5 millió dollárt adott a tennessee-i kenderipar fejlesztésének támogatására.

A Rogersville Review szerint a Tennessee Állami Egyetem (TSU), a Tennessee Kender Szövetség (HAT), a Tennessee Egyetem (UT) és a Tennessee Mezőgazdasági Minisztérium együtt dolgoznak az állam kenderiparának kutatásán és bővítésén. A „Klíma-intelligens rostkender: Egy sokoldalú szál, amely összeköti a nemzet gyengén ellátott gazdálkodóit, az éghajlatváltozás mérséklését és az új piaci lehetőségeket” című projekt és a közel 5 millió dollár az USDA Klíma-Intelligens árucikkekkel foglalkozó partnerségből származik.

A projekt célja azon klímaintelligens árucikkek mögött álló amerikai termelők piaci terjeszkedésének támogatása, amik a kendert is ekként kezelik. Célja továbbá, hogy megvizsgálja a kender üvegházhatást okozó gázokkal szembeni előnyeit, és segítse a kis-, közepes és rosszul ellátott termelőket szerte az államban.

„Tennessee az Egyesült Államok délkeleti részének vezető kendertermelőjévé válhat” – mondta Frederick Cawthon, a HAT elnöke. „Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ezt az iparágat felelősségteljesen fejlesszük, és minden iparágat arra biztatunk, hogy vizsgálja meg, hogyan hasznosíthatják ezt az klíma-intelligens és regeneráló nyersanyagot.”

A Tennessee állam mezőgazdasági biztosa, Charlie Hatcher elmondta, hogy a minisztérium örömmel áll partnerségben a TSU-val, az UT-vel és a HAT-tal ebben a kezdeményezésben. „Támogatjuk az erőfeszítéseiket, amelyek elősegítik az ipari kender új felhasználási módjainak felfedezését és a vidéki területek gazdálkodási lehetőségeinek fellendítését” – mondta. “Tennessee örömmel növelni az új és a meglévő kendertermelők támogatását az USDA által nyújtott támogatás által.”

A kender kulcsfontosságú lehet az éghajlatváltozás szabályozásában, állítják a kutatók.

Legfrissebb kannabisz mérföldkövek Tennessee-ben

Múlt év júniusában a Tennessee-i Kenderszövetség a Mezőgazdasági Minisztériummal együttműködve egy tanulmány keretein belül vizsgálta az autóipar és a gazdaság más ágazatai részére történő kenderrost előállításának megvalósíthatóságát .

Decemberben a tennessee-i törvényhozók bejelentették, hogy új jogszabályt kívánnak benyújtani a rekreációs kannabisz legalizálására. Bob Freeman képviselő áll az erőfeszítés mögött Heidi Campbell állami szenátor oldalán.

“Ez a kannabisz teljes legalizálását jelenti az egész államban” – mondta Freeman.

Campbell rámutatott, hogy Tennessee többé nem eshet el a kannabisz értékesítéséből származó adóbevételektől.

„Ne áltassuk magunkat azzal, hogy az emberek nem lépik át a határt és nem szerzik be a kannabiszt más államokból. Természetesen megteszik” – mondta Campbell. – Szóval ez számunkra egy elszalasztott bevétel.”

Foto: https://www.pexels.com/@robertovivancos/ & https://pixabay.com/hu/users/kolchev-3975537/


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom