Már csak Magyarország szerint veszélyes drog az orvosi kannabisz
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Hiába használható például daganatos megbetegedéssel, epilepsziával vagy épp szklerózis multiplexszel küzdő betegek szenvedéseinek enyhítésére, Magyarország továbbra sem kér az orvosi kannabiszból.

Amikor Magyarország nemet mond a kannabisz gyógyászati használatának elfogadására, lényegében szembemegy a forgalommal. Elsősorban azzal, hogy figyelmen kívül hagyva a tudományos tényeket és friss kutatási eredményeket, politikai ügyet kreál egy pusztán szakmai, egészségügyi, egyben komoly betegjogi kérdésből. Aminek ráadásul mindenekelőtt súlyos betegségekkel küzdő emberekről, krónikus fájdalmakkal együtt élő gyerekekről és felnőttekről kellene szólnia

– mondta el az Indexnek Szelestei Miklós, a civil Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület (MOKE) elnöke.

Történt ugyanis, hogy az Európai Bizottság a közelmúltban kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen, miután a magyar kormány 2020 decemberében az ENSZ kábítószerügyi szakbizottságában másképp szavazott, mint a közös uniós álláspont. A bizottság többek között azzal érvelt az eljárás mellett, hogy a közös álláspontot az Európai Tanács még tavaly novemberben elfogadta, Magyarországra nézve is ugyanolyan kötelező érvényű volt az erről született határozat.

Az említett ENSZ-ülésen – Magyarország kivételével – gyakorlatilag elismerték a kannabisz gyógyászati felhasználhatóságát, ezzel elhárítva előle számos jogi akadályt. A zöld utat kapott ajánlás szerint az ENSZ a nemzetközi kábítószer-egyezmény különösen veszélyes, nem elismert gyógyászati alkalmazású drogok kategóriájából távolítsa el a kannabiszt, amely szerepeljen az úgynevezett gyógyászati alkalmazással rendelkező kábítószerek között.

OLVASS TOVÁBB: https://index.hu/gazdasag/2021/04/06/orvosi-kannabisz-ensz-szavazas-magyarorszag/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok