körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

PCWorld hivatalosan is kifogyott a témákból, ezért már ők is a kannabiszról írnak. 😍

Itt vannak az első bizonyítékok, amelyek alapján a kannabisz képes megölni a ráksejteket is, nem csak a tüneteket kezelni.

Erősen megoszlanak a szakemberek véleményei a rákos megbetegedésekkel kapcsolatban, hiszen míg egyesek szerint a lelki okok és tényezők megoldása is elkerülhetetlen, addig mások kizárólag a biológiai és kémiai oldalra fókuszálnak. Ez utóbbi terén pedig nagy áttörést jelenthet a kannabisz, konkrétan a kannabidol (CBD), amiről már többször dokumentálták, hogy képes a rákbetegségek tüneteinket kezelésére. Most olyan bizonyítékokat publikáltak a Newcastle-i Egyetemen, amelyek alapján a rák gyógyítására is használható a CBD, ugyanis megtámadja a ráksejteket.

Egy hároméves kutatás során módosított kannabisz segítségével pusztítottak el bizonyos típusú ráksejteket, miközben más sejtekben nem okoztak kárt. A módosított rész kevesebb mint 1 százalék THC-t tartalmaz (a THC miatt okoz a kannabisz olyan hatást, amilyet), miközben CBD-ből nagyon sokat.

A következő lépésben tovább tesztelnek más típusú ráksejteken is, és remélik, hogy a hatóságok is komolyan veszik majd a kannabisz szerepét a gyógyításban, és nem csak veszélyes illegális drogként tekintenek arra. A mostani az egyik első olyan kutatás volt, amely bizonyította, hogy a CBD ráksejtek elpusztítására is alkalmas, az alacsony THC miatt pedig kevés a valószínűsége a mellékhatásoknak.

forrás:

Módosított kannabisz győzheti le a rákot

Módosított kannabisz győzheti le a rákotKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok