körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Dr. Raphael Mechoulam az izraeli tudós egy új kannabinoidot hozott létre, amely hatásosabb, mint a THC és a CBD, és segíthet a szorongásos rendellenességek, gyulladások és émelygés kezelésében.

Tavaly ősszel Mechoulam bejelentette, hogy felfedezett egy szintetikus kannabinoidot, amelyről azt állítja, hogy hatásosabb, mint a THC vagy a CBD. A kannabidiolsav-metil-észternek (EPM 301) nevezett vegyület néhány hónapig tartó tesztelése után a kutatók azt találták, hogy a gyógyszer hatékony lehet hányinger, szorongás és gyulladás kezelésére.

A jeruzsálemi héber egyetem sokszorosan elismert egyetemi oktatója, aki szerves kémiával foglalkozik és gyógyszerkémiát oktat, akit a kannabisz gyógyászati ​​felhasználás kutatásának nagyapjának tekintik, és az 1960-as években izolálta a kannabisz két fő hatóanyagát – a THC-t és a CBD-t.

EPM301, amit Dr. Mechoulam és az amerikai biotechnológiai cég EPM kutatócsoportja fejlesztett ki és szabadalmaztatott, a kannabisz növényben található természetes sav szintetikus változata. A növényben lévő aktív összetevők mellett, mint például a THC, a CBD és a terpének, az élő kannabisz növények különféle savakat tartalmaznak, például THC-A vagy CBD-A. Ezek a savak sokkal hatékonyabbak, mint a jól ismert társaik, de nagyon instabilak is.

Ez az instabilitás évek óta akadályozza a kutatókat abban, hogy sikeresen izolálják ezeket a savakat az élő növényekből, majd gyógyászati ​​célokra felhasználhassák őket. Tavaly szeptemberben, Dr. Mechoulam és az EPM bejelentették, hogy megtalálták a módját, hogy ezeket a savakat megfelelően módosítsák és stabilizálják. A kutatók egy észterezésnek nevezett eljárást alkalmaztak, amelyben két különálló vegyi anyag kombinálódik, hogy egy stabil vegyületet képezzenek, amit ezután észternek hívnak.

“Az EPM kidolgozott egy módszert arra, hogy dolgozni lehessen a kannabisz eredeti hatóanyagaival” – mondta Dr. Mechoulam a Forbes üzleti magazinnak. „Tehát miközben mindenki a THC-ról és a CBD-ről beszél, valójában ezek a kannabinoidok csupán másodlagos anyagok; később jelennek meg a növényben. Eredetileg ezen anyagok savas formái találhatók meg a növényben, és ezek a savak, amik sokkal erősebbek, mint a kannabinoidok, képezik a kapcsolatok rejtélyes világát”.

A tudósok felfedeztek két új kannabinoidot

Az elmúlt néhány hónapban az EPM megkezdte az új hatóanyag terápiás potenciáljának feltárását. Az előzetes vizsgálatok kimutatták, hogy az EPM301 hatékonyan kezelheti mind a szorongást, mind a hányingert, anélkül, hogy negatív mellékhatásokat okozna. Ezek az eredmények azt sugallják, hogy az új gyógyszer felhasználható lehetne a kemoterápia által okozott hányinger vagy olyan betegségek, mint például psoriasis vagy gyulladásos bélbetegség (IBD) kezelésére.

“Sürgősen szükségünk lenne új gyógyszerekre különböző betegségek esetén, és a rendelkezésre álló gyógyszerek némelyike ​​nagyon is jó lehetne, ám végül mellékhatásokat okoznak” – mondta Mechoulam. „Ma kétféle vegyületcsoport van, amelyeket le kell cserélni, ezek a szteroidok és opioidok. Úgy gondoljuk, hogy a kannabisz megfelelő helyettesítője lehet ezeknek.”

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok