körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az ezzel foglalkozó boltok legálisan árulhatnak ugyan marihuánát Hollandiában, azonban továbbra is bűncselekmény termelni a drogot és értékesíteni ezeknek a boltoknak. Ez elég faramuci helyzetet szült, a boltoknak ugyanis a feketepiacról kellett beszerezniük az árut, és a hetvenes évek óta a rendszer több kritikusa is jelezte, hogy ez így tarthatatlan, és hiába szerez a holland kormány bevételeket a marihuánakereskedelem egyik részéből, a másikkal pont támogatja a fekete piac virágzását.

A kormány most úgy döntött, változtat a helyzeten, kiválasztottak 10 várost, ahol a jövőben csak a kormány által ellenőrzött termelőktől vehetnek marihuánát a coffeeshopok. 4 év múlva pedig összehasonlítják a kísérletben szereplő városok helyzetét a kísérletben nem szereplő városokéival.

OLVASS TOVÁBB

Teszteli a holland kormány, mi történik a marihuánapiaccal, ha végre nem a feketepiacról veszik a füvet a coffeeshopok - 444

Teszteli a holland kormány, mi történik a marihuánapiaccal, ha végre nem a feketepiacról veszik a füvet a coffeeshopok – 444

#legalizáljKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok