körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Steven Edmonds a Hemp4Water alapítója és az Orlando Valencia Főiskola politológia tanára a Floridai Állami Főiskola kutatóival állt össze. A csoport elmondta, hogy a kannabisz növények termesztését közvetlenül a vízfelszínén úszó matracokon kívánják kipróbálni, konkrétan az Okeechobee-tónál, ami az állam legnagyobb édesvízi tava. A szennyeződést itt elsősorban a mérgező kék-zöld algák és az úgynevezett vörös árapály algák okozzák, amelyek nitrogénből és foszforból táplálkoznak. A kutatók azt remélik, hogy ezt a két anyagot segíthet a kannabisz eltávolítani a tóból.

Az algák súlyos problémát jelentenek

A kutatók azt találták, hogy az évtizedek óta zajló gazdálkodás, ipari fejlesztés és a csatornák kitermelése ökológiailag túlterhelték a tó és más floridai folyók teherbíró képességét. A víztisztítás mellett ezek a telepített úszómatracok kenderrostok forrásaként is szolgálhatnak.

2018-ban Florida délnyugati részét sújtotta a vörös árapály-algák hirtelen elterjedése, különösen a halászati ​​és az idegenforgalmi ipart. 2016-ban a kék-zöld algák inváziója elhalt halakkal teli kikötőket hagyott maga mögött az Indian River Lagoon mentén az Atlanti-óceán partján. 2013-ban a vörös algavirág gyors elszaporodása Florida délnyugati részén több mint 240 manátuszt ölt meg. Ez a legutóbbi esemény már arra késztette Edmondot, hogy megoldás után nézzen.

“Tudom, hogy a kannabisztermelők sok pénzt költenek arra, hogy nitrogénben és foszforban gazdag vízellátást tudjanak biztosítani ültetvényüknek, mivel a kannabisznak e két tápanyagra van leginkább szüksége. Egyszerűen logikusnak tűnik ezt kipróbálni. ” mondta Edmonds az UPI oldalnak.

Tanulmányok eredményei alapján a kender megtisztítja a mérgező talajt miközben tiszta CBD virágzatot növeszt

A kutatás kiterjedése

Martin Ecosystems (Louisiana, Baton Rouge) vállalat biztosította a projekthez az ültető asztalokat és az úszó matracokat, amelyekre a kannabisz növényeket elhelyezhették. A növények, amiket a matrac tart össze és emel fel, agyagos közegben fejlődnek. A gyökereik a matracon átnőnek, vízbe lógnak és “felszívják” a természetben előforduló nitrogént és foszfort. A kutatás rámutat, hogy e két elem mekkora részét távolítják el a növények a vízből. A tudósok ezután kiszámítják, hogy mekkora területeket lehetne megtisztítani szélesebb körű kitelepítésekkel.

A floridai egyetem jelentése szerint évente 22 millió dollárba kerül a káros algák által okozott egészségügyi problémák orvoslása. A tengerparton úszó mérgező algák büdösek és megölik a tengeri életet.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok