Kender a természetes megoldás a fájdalomra és a depresszióra az idősebb korosztály számára.
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Biomedicines folyóiratban megjelent megfigyelési adatok szerint a gyógyászati minőségű kannabisztermékek tartós használata az idős betegek fájdalmának, depressziójának és opioidhasználatának jelentős csökkenésével jár.

Az izraeli kutatók 119 olyan idős betegből (átlagéletkor: 79) álló csoporton értékelték az önbevalláson alapuló eredményeket, akiknek orvosi kannabisz termékeket írtak fel. Az izraeli törvények ugyanis lehetővé teszik, hogy az arra jogosult betegek hozzáférjenek az államilag szabályozott kannabisztermékekhez. Becslések szerint jelenleg 100 000 izraeli jogosult használni ezeket. A vizsgálatban résztvevők többsége krónikus fájdalomtól szenvedett, és tinktúrák formájában fogyasztott kannabiszt. Az alanyok legalább hat hónapig használtak kannabisztermékeket.

A szerzők arról számoltak be, hogy az orvosi kannabisz használatával a betegek krónikus fájdalma klinikailag jelentős mértékben csökkent. Továbbá arról is beszámoltak, hogy a betegek csaknem felére csökkentették az opioid tartalmú gyógyszerek fogyasztását a kannabiszkezelést követően – ez a megállapítás összhangban van korábbi tanulmányokkal (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7).

Az időskori alkalmi kannabiszhasználat jobb kognitív funkciókkal hozható összefüggésbe

A kannabiszhasználat a depresszió tüneteinek csökkenésével és a betegek mindennapi életvitelének általános javulásával is összefüggésbe hozható, különösen a 80 év felettiek körében. Ez utóbbi megállapítás összhangban van számos korábbi tanulmánnyal (1, 2), amelyek azon idősebb korosztály egészségével kapcsolatos életminőség javulást tapasztaltak (1, 2, 3, 4), akik belekezdtek a kannabisz kezelésbe.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy: „a kannabisz hozzájárul a depressziós tünetek enyhítéséhez… miközben érezhető fájdalomcsillapító hatással is bír. … Eredményeink a kannabiszterápia viszonylag kedvező biztonsági profilját is bizonyítják az idős betegek populációjában.

foto: www.freepik.com/author/krakenimagescom

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom