körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Gratulálunk Virginia! Ralph Northam kormányzó számos kannabisz reformtörvényt írt alá, ezzel dekriminalizálva a kis mennyiségű kannabisz birtoklását és teljes mértékben legalizálva az orvosi kannabiszt.

2020. július 1.-jétől egy uncia (kb. 28g) kannabisz birtoklása polgári jogsértésnek minősül, és csak 25 dolláros bírsággal büntetendő. A börtön vagy a bűnügyi nyilvántartás teljesen el lesz törölve.

Jelenleg a „kisebb mennyiség birtoklása” Virginia államban szabálysértésnek minősül, és 500 dollárig terjedő pénzbírsággal, maximum 30 napos börtönbüntetéssel, állandó bűnügyi nyilvántartással és vezetési engedély esetleges felfüggesztésével büntethető.

Ennél is fontosabb, hogy az új törvény lezárja a kannabisszal vétkezők korábbi nyilvántartásait is, azaz az iskolavezetők vagy a munkaadók nem láthatják ezeket.

“Ez nagy előrelépés a büntető igazságszolgáltatás reformja felé Virginiában” – nyilatkozta Adam Ebbin államszenátor, aki a törvényt szponzorálta, ahogy az a NORML oldalán olvasható.

„A kannabisz tilalma nyilvánvalóan kudarcot vallott, és évente csaknem 30 000 virginiait érint. Ideje, hogy felhagyjunk az emberek foglalkoztatási kilátásainak, tanulási lehetőségeinek és a szülői jogok károsításával.”

Az új törvény értelmében a kormánytisztviselőknek tanulmányt kell készíteniük a felnőttkori kannabisz teljes körű legalizálásának életképességéről, amit ez év november 30.-ig kell benyújtani.

„Mivel dekriminalizáljuk a kis mennyiségű kannabisz birtoklását és lezárjuk az eddigi ítéletek nyilvántartásait, olyan tanulmány elkészítését javaslom, amely felméri a kannabisz teljes legalizálásának a Nemzetközösségre gyakorolt hatását” – írta Northam kormányzó vasárnap egy Tweet-ben.

Virginia technikailag már rendelkezett orvosi kannabisz programmal. Az állam eredetileg 2015-ben korlátozott orvosi kannabisz-törvényt fogadott el, amit később 2018-ban kibővítettek. Abszurd módon, a kannabisz Virginiában illegális maradt, mivel a törvény az orvosi kannabiszt használó betegeknek csak lehetőséget adott arra, hogy letartóztatás esetén megvédhessék magukat a bíróságon.

Az egyik új törvény, amit a hétvégén aláírtak, kifejezetten kimondja, hogy semmilyen virginiait nem lehet letartóztatni, büntetőeljárás alá vonni, vagy megtagadni az állam által biztosított jogokat vagy kiváltságokat az állami orvosi kannabisz programban való részvételhez.

“Még idén, a virginiai betegek végre hozzáférhetnek majd az orvosi kannabisztermékekhez és kifejezett jogi védelmet élveznek a Marsden szenátor jogszabályainak köszönhetően” – nyilatkozta Jenn Michelle Pedini, a Virginia NORML ügyvezető igazgatója.

“További elosztási helyek, a telemedicina és a nem-rezidensek programjának regisztrációja azon számos jogszabályi fejlesztések közé tartoznak, amelyeket ebben az évben sikerült megvalósítanunk.”

Noha még mindig van néhány probléma, amelyet ki kell küszöbölni, szinte biztosnak tűnik, hogy Virginia az USA 27. államává válik, amely ezen a nyáron dekriminalizálja a kisebb kannabisz birtoklását.

Milyen nagyszerű ajándék 420 alkalmából.


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom