A járvány kezdete óta kannabiszra cserélte az alkoholt a felnőttek csaknem fele, ideértve a szülőket is.
körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A 21 éves illetve ennél idősebb kannabiszfogyasztók csaknem fele a koronavírus-járvány kezdete óta kannabisszal helyettesítette vagy csökkentette alkoholfogyasztását – derül ki a 2020 decemberében közzétett Harris Poll eredményéből. A közvélemény-kutatás azt is kimutatta, hogy a kannabiszt rekreációs jelleggel használók egyharmada inkább választja a kannabiszt az alkoholfogyasztás helyett.

A közvélemény-kutatás elvégzéséhez közel 2000, 21 éves vagy annál idősebb felnőttet kérdeztek fogyasztási szokásaikról a Covid-19 járvány múlt évi kezdete óta. Azoknak, akik azt mondták, hogy már használtak kannabiszt korábban, 42%-a állította, hogy vagy belekezdett, vagy megnövelte a fogyasztását a világjárvány idején, míg 45%-a azt állította, hogy kannabisz segítségével lecserélte vagy csökkentette az alkoholfogyasztást.

“A világjárvány kezdete óta nőtt az új fogyasztók száma a gyógyszertárakban, és egyre többen fedezik fel a kannabiszt” – mondta Joe Bayern, a Curaleaf elnöke sajtóközleményében. “A növény liberalizációja – és az egyre növekvő sokszínűség az ezt fogyasztók körében – folytatódik, mivel a nagyközönség egyre inkább érdeklődik a kannabisz egészség és wellness rutinba való beépítése iránt.”

A felmérést Harris Poll cég végezte a kannabisztermékeket gyártó és kiskereskedő 23 államban működő Curaleaf megbízásából. Összesen 1895 felnőtt töltötte ki az online felmérést október 8. és október 12. között, a válaszadókból 772-en számoltak be arról, hogy valaha is fogyasztottak kannabiszt. A felmérés hasonlóságokat fedezett fel a kannabiszfogyasztás terén az ország különböző régióiban az iskolai végzettségtől vagy családi állapottól függetlenül.

Azoknak, akik azt állították, hogy a járvány kezdete óta növelték kannabisz-fogyasztásukat, 54%-a mondta, hogy a stressz és a szorongás csökkentése érdekében tette ezt. A válaszadók fele (50%) azt mondta, hogy azért növelte a használatot, mert a kannabisz segített ellazulni, és 48% azt mondta, hogy az alvás elősegítése érdekében tették ezt. Magukat szabadidős használónak vallók egyharmada (33%) a kannabiszt részesíti előnyben az alkohollal szemben.

A pandémia idején a szülők is a kannabiszhoz fordulnak

A felmérés eredményei szerint a szülők nagyobb arányban fordulnak kannabiszhoz, mint a gyermektelen felnőttek. A valaha kannabiszt használó és 18 évesnél fiatalabb gyerekkel rendelkező válaszadók több mint fele (52%) azt állította, hogy a világjárvány miatt kezdték újra vagy növelték kannabisz fogyasztásukat, míg a 18 év alatti gyermek nélküliek 33%-a mondta ugyanezt . A valaha kannabiszt fogyasztó szülők több mint fele (57%) arról számolt be, hogy a kannabisz használata helyettesítette vagy csökkentette az alkoholfogyasztását.

Azokban az államokban, ahol legalizálták a rekreációs kannabisz fogyasztását, az emberek többsége ezt sikerként könyveli

A gyógyszerészdoktori fokozattal rendelkező Stacia Woodcock, aki a Curaleaf New York-i gyógyszertár vezetője, megjegyezte, hogy a vállalat munkatársai készek segíteni a fogyasztókat abban, hogy megtalálják az igényeiknek megfelelő kannabisz-készítményeket.

“A fogyasztók oktatása a kannabiszfogyasztást illetően nagyon fontos” – mondta Woodcock. “A Curaleaf gyógyszerészei és elkötelezett munkatársai kiemelt fontosságúnak tartják a betegek és fogyasztók oktatását, és segítenek megtalálni a megfelelő termékeket, hogy ezáltal segítsenek életük részévé tenni a kannabiszt.”

A felmérés szépen szemlélteti, hogy a kannabisszal kapcsolatos attitűd úgy fejlődik, ahogy a kannabisz legalizálásának zöld hulláma végigsöpör az Egyesült Államokon.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok