körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A KENDERMAG NEM TÚLSÁGOSAN NÉPSZERŰ HAZÁNKBAN, PEDIG EZ A SZUPERÉLELMISZER APRÓCSKA MÉRETE ELLENÉRE TÖMVE VAN ÉRTÉKES TÁPANYAGOKKAL. SZÁMTALAN JÓTÉKONY HATÁSA RÁADÁSUL MÁR NAPI EGY EVŐKANÁL FOGYASZTÁSA ESETÉN ÉRVÉNYESÜL.

Felhasználhatósága igen sokrétű: smoothie-ba, zabkásába, salátába, de akár tésztába is rakható. Érdemes a kendertejjel is megbarátkozni, amelyet a magtejek királynőjének neveznek. A kenderolajat egyenesen csodaszerként emlegetik, amely még az ekcéma tüneteit is képes enyhíteni. A kendervaj pedig remek alternatívája lehet a mogyoróvajnak.

Fogyasztásának semmiféle mellékhatása nincs, kivéve, ha véralvadásgátlót szedsz. Hogy van-e bármi köze a marihuánához? Igen, ugyanabból a növénycsaládból származik, ám ez nem pszichoaktív szer, ugyanis 0,3%-nál is kevesebb THC-t, azaz tetrahidrokannabinolt tartalmaz. Így, bár egy kendermagos zabkásától nem derülsz majd felhőtlen jókedvre, az egészségedet garantáltan szolgálja alábbi tulajdonságaival.

OLVASS TOVÁBB

8 ok, amiért érdemes kendermagot fogyasztani | Well&fit

8 ok, amiért érdemes kendermagot fogyasztani | Well&fitKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok